FOLLOW US: facebook twitter

Εξήντα εννέα χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη: Εκδήλωση από την Τ.Ο. Ηλείας του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 05-04-2021 | Συντάκτης:

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 69 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, πραγματοποίησε χθες το πρωί στην ομώνυμη πλατεία στην Αμαλιάδα η Τομεακή Οργάνωση Ηλείας του ΚΚΕ με κεντρική ομιλητή τον Χρήστο Γιάνναρο.

Παρουσία περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, τα μέλη του ΚΚΕ κατέθεσαν και στεφάνι στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη.

Ο κ. Γιάνναρος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, στην ομιλία του προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή για την ημέρα που οδηγήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης μαζί με τους συντρόφους του Ηλία Αργυριάδη, Νίκο Καλούμενο και Δημήτρη Μπάτση στο εκτελεστικό απόσπασμα στο Γουδί.

«Εξήντα εννέα χρόνια πέρασαν  και το κόκκινο γαρίφαλο της υπέρτατης θυσίας ανθίζει πάντα στο νου και την καρδιά όλων μας. Από τότε, όπως έγραψε ο ποιητής μας Γιάννης Ρίτσος από τον ΆηΣτράτη όπου βρισκόταν εξόριστος «η μεγάλη μέρα της τριάντα του Μάρτη” μπήκε “στο καινούργιο εορτολόγιο των ηρώων και των μαρτύρων της ειρήνης».

Όπως είπε ο ίδιος ο Νίκος Μπελογιάννης στην απολογία του στο στρατοδικείο: «Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων», λόγια που έχουν συντροφεύσει τη σημερινή μας πάλη μέχρι και στις μέρες μας ως σύνθημα στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ.Και μπορεί οι δήμιοι να μην επέτρεψαν στον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του να προφτάσουν την αυγή της τελευταίας μέρας της ζωής τους, το ΚΚΕ όμως, 69 χρόνια μετά, είναι εδώ κρατώντας ανοιχτό τον δρόμο που άνοιξαν με τα στάση, τη δράση και τη θυσία τους χιλιάδες κομμουνιστές, τα πιο διαλεχτά παιδιά του ελληνικού λαού τον 20ο αιώνα…

Η πραγματική τιμή στη θυσία του Ν. Μπελογιάννη, στον αγώνα των χιλιάδων “Μπελογιάννηδων”, είναι να βαδίζουμε στα δικά τους βήματα δίχως καμία επιφύλαξη, κόντρα στον συμβιβασμό και την υποταγή, χωρίς να υποτασσόμαστε στον σημερινό αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, για να βρουν δικαίωση τα όνειρα, να αναζωογονηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, ν’ ανθίσει το γαρύφαλλο της νιότης και της ελπίδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος