FOLLOW US: facebook twitter

Εκδηλώσεις εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το Δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 17-11-2022 | Συντάκτης:

Και Λαϊκός Δρόμος το Σάββατο

Εκδηλώσεις εορτασμού για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιεί σήμερα στην Αμαλιάδα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο δήμος Ήλιδας. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας και ομιλία από τον φιλόλογο του 2ου ΓΕΛ Χρήστο Λαμπρίτσιο.
Στις 11.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας θα καταθέσει στεφάνι εκπροσωπώντας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Ήλιδας) αρχές και φορείς του Δήμου Ήλιδας.

Εξάλλου, το Σάββατο στις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Λαϊκός Δρόμος στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τον ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ήλιδας. Ο Αγώνας έχει και κοινωνικό χαρακτήρα αφού με πρωτοβουλία του Δήμου θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε ειδικό καλάθι που θα υπάρχει στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου. Οι συμμετέχοντες την ημέρα του αγώνα και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να φέρνουν στο σημείο συγκέντρωσης των τροφίμων ότι επιθυμούν, ώστε να προσφέρουν για τις οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας μια στήριξη για τις δύσκολες μέρες που βιώνουν και ένα χαμόγελο για τις γιορτές των Χριστουγέννων που πλησιάζουν. Αφετηρία και Τερματισμός Πλατεία Αγίου Αθανασίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος