FOLLOW US: facebook twitter

Εκδίκαση και αναμονή για το “Παρά Θίν’ Αλός”

Ημερομηνία: 24-05-2022 | Συντάκτης:

Συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών

Εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πατρών η υπόθεση που αφορά το τουριστικό περίπτερο «Παρά Θίν’ Αλός» στη Ζαχάρω και τις αιτήσεις ακύρωσης που είχαν ασκηθεί σχετικά με την έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, την υπαγωγή του ακινήτου στον νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων και την ανασύσταση του φακέλου της Οικοδομικής Άδειας του «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ».

Ο Δήμος Ζαχάρως παραστάθηκε και στις τρεις με δηλώσεις παράστασης, τις οποίες κατέθεσαν οι νομικοί συμπαραστάτες του, ο Απόστολος Παπακωνσταντίνου για τις δύο πρώτες ΑΚ 95/19 και ΑΚ 182/19 και ο Φώτης Λουμίτης για την ΑΚ 162/21 νόμιμα και εμπρόθεσμα. Σε όλες τις υποθέσεις, ο Δήμος από πλευράς του, καθώς και οι νομικοί συμπαραστάτες του, έχουν καταθέσει τις αντίστοιχες απόψεις και υπομνήματα.

Να σημειωθεί ότι η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία ανήκει το κτίσμα, έκανε παρέμβαση υπέρ του Δήμου Ζαχάρως, γεγονός που υποδηλώνει την κοινή γραμμή και συνεργασία των δύο πλευρών, με απώτερο σκοπό την επαναλειτουργία του τουριστικού περιπτέρου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Yπενθυμίζεται πως ο δήμος Ζαχάρως τους προηγούμενους μήνες ξεκίνησε τη διαδικασία ανασύστασης του φακέλου του Παρά Θίν’ Αλός, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. Το τελευταίο διάστημα, ερεύνησαν διεξοδικά τα παλιά δημοτικά αρχεία και, αφού βρήκαν έγγραφα από το 1974, ενημέρωσαν την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ότι υπάρχει βεβαίωση της Υπηρεσίας Δόμησης, καθώς και σχέδια (όψεις-κάτοψη) με τίτλο «Τουριστικό Περίπτερον Παραλίας ∆ήµου Ζαχάρως» της ΤΥ∆Κ Ν. Ηλείας µε ηµεροµηνία 24-10-1974, που ουσιαστικά αποδεικνύουν τη νομιμότητα του κτίσματος.

Για τον λόγο αυτό, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΕΤΑΔ αποφασίστηκε η ολική ανασύσταση του φακέλου της Οικοδοµικής άδειας του τουριστικού περιπτέρου, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τοπογραφικό, ∆ιάγραµµα Κάλυψης, Τοµή και Κατόψεις. Μάλιστα, βρέθηκαν στη Ζαχάρω δύο μηχανικοί της ΕΤΑΔ, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά από τον δήμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος