FOLLOW US: facebook twitter

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων

Ημερομηνία: 14-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 σε μια σεμνή εκδήλωση μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, οι μαθητές της Δ’ τάξης τίμησαν τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των τροχαίων. Οι άνθρωποι αυτοί λείπουν από τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, την πόλη τους, τη χώρα τους και από την παγκόσμια κοινότητα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε προβολή κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού, μνημόνευση θυμάτων, κατάθεση λουλουδιών…

Κάθε χρόνο 1.350.000 συνάνθρωποί μας περίπου, σε όλο τον κόσμο, «φεύγουν» από την παγκόσμια κοινότητα. Μια πόλη σαν την Κοπεγχάγη, διαγράφεται από τον παγκόσμιο χάρτη!

Κλείνοντας τα παιδιά, έδωσαν μια υπόσχεση.

«Από εδώ και πέρα θα γίνουμε  οι φύλακες άγγελοι – ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ των εαυτών μας, αλλά και των γονιών μας».

«Εμείς που είμαστε, το αύριο της κοινωνίας, δε θα επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο!»

«Δεν είναι δύσκολο!!! »

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων των Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR) και τιμάται κάθε χρόνο την Τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Δώδεκα χρόνια αργότερα έλαβε παγκόσμιο χαρακτήρα, όταν υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 26 Οκτωβρίου του 2005.

Στόχος της ημέρας αυτής είναι να φέρουμε στη μνήμη μας και να τιμήσουμε τα εκατομμύρια νεκρών και τραυματιών από τροχαία δυστυχήματα. Να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή στο μέλλον θανάτων και τραυματισμών, που μπορούν να αποφευχθούν.

Κάθε μέρα σχεδόν 4.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο σε τροχαία δυστυχήματα και πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο. Στα θύματα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, τους γονείς και τους φίλους των θυμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος