FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη ενίσχυση ζητούν οι παραγωγοί των Μακρισίων

Ημερομηνία: 15-06-2020 | Συντάκτης:

Την ανάγκη ένταξης των πληγέντων παραγωγών σε πρόγραμμα έκτακτης ενίσχυσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισαν οι αγρότες της περιοχής των Μακρισίων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο κοινοτικό γραφείο του χωριού, παρουσία των βουλευτών Ανδρέα Νικολακόπουλου, Διονύση Καλαματιανού και Μιχάλη Κατρίνη, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Οι παραγωγοί αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκάλεσαν τόσο ο καύσωνας όσο και το χαλάζι, μέσα στον Μάιο αμφότερα, επισημαίνοντας ότι η ελαιοπαραγωγή βρισκόταν στο στάδιο της καρπόδεσης και τώρα υπέστη σοβαρή ζημιά. Παράλληλα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν τους καλύπτει, τονίζοντας κάποια στιγμή πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να καλύπτει περισσότερες ζημιές για περισσότερους μήνες.

Παράλληλα, απέρριψαν τη λύση των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ, καθώς έχουν πολύ δυσάρεστη εμπειρία από τις πλημμύρες του 2013, και επισήμαναν ότι αυτού του είδους οι αποζημιώσεις αργούν πολύ, έχουν αμφίβολα αποτελέσματα ως προς το ύψος των χρημάτων και απαιτούν αλλαγές στην καλλιέργεια, που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Για τον λόγο αυτό, ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους αποζημιώσει με έκτακτη ενίσχυση, στα πρότυπα της αποζημίωσης που θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι, και πρόσθεσαν ότι αν δεν στηριχτούν, προμηνύεται πολύ δύσκολη χρονιά στο ελαιόλαδο, δεδομένης της χαμηλής τιμής την περασμένη χρονιά.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές υπογράμμισαν την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ενώ αναμένονται συναντήσεις για τις αποζημιώσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εντός της εβδομάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος