FOLLOW US: facebook twitter

Εισαγγελική παρέμβαση για τη ΜEΘ-COVID Πύργου

Ημερομηνία: 19-06-2021 | Συντάκτης:
-Μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με το ποσοστό θνητότητας

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που αφορούν το ποσοστό θνητότητας και στη ΜΕΘ-covid του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών σχετικά με τους θανάτους ανθρώπων που είχαν νοσήσει από κορονοϊό και απεβίωσαν νοσηλευόμενοι στην ΜΕΘ-covid.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην «Πρωινή», η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρούνταν αναμενόμενη και αναπόφευκτη, μετά την αντίστοιχη εισαγγελική παρέμβαση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου για το ίδιο ακριβώς ζήτημα στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν όλες οι καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε με πρόσφατες δηλώσεις του ο πρώην υποδιοικητής της 6ης υΠΕ, Δ.Κωστακιώτης, μόνο ένας από τους συνολικά 28 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ-covidεξήλθε σώος.

Από την πλευρά του νοσοκομείου, η διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, Αναστασία Βασιλείου, με πρόσφατη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «η θνητότητα της ΜΕΘ στη  ΝΜ Πύργου δεν υπερβαίνει το 63%» και ότι «οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν υπερήλικες με μέσο όρο ηλικίας άνω των 75 ετών με βαριά υποκείμενα νοσήματα, ήσαν δε στο σύνολο τους ανεμβολίαστοι.Η συντριπτική πλειοψηφία όσον νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ παρουσίαζαν βαριά κλινική εικόνα, πολυοργανική ανεπάρκεια και σοβαρή επίπτωση στην αναπνευστική τους λειτουργία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος