FOLLOW US: facebook twitter

Εισαγγελικές επισκέψεις στα εμβολιαστικά κέντρα της Ηλείας

Ημερομηνία: 23-09-2021 | Συντάκτης:
-Σε εγρήγορση για τη διερεύνηση των μηνύσεων κατά των εκπαιδευτικών

Τα εμβολιαστικά κέντρα της Ηλείας επισκέφθηκαν προχθές οι εισαγγελικές αρχές της Ηλείας, στο πλαίσιο της σχετικής παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, προκειμένου να αποκτήσουν άμεση εικόνα της κατάστασης και να ενημερωθούν για πιθανά προβλήματα επί του εμβολιαστικού εγχειρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση του ανωτάτου Εισαγγελέα προκλήθηκε από τις πρόσφατες υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη χώρα, για αυτό και ο ίδιος ζήτησε από τους συναδέλφους του όλων των βαθμίδων  να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μεταβαίνουν οι ίδιοι στα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα ατιμωρησίας, αλλά και για να θωρακιστεί η υγεία των πολιτών.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας αναμένει την παραγγελία του κ. Πλιώτα και για το ζήτημα των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί σε εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές-αρνητές, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, μόλις παραληφθεί το σχετικό έγγραφο από την Εισαγγελία, αναμένεται να ζητηθεί από τα αστυνομικά τμήματα η διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών για διερεύνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν οι μηνύσεις αποδειχθούν προδήλως αβάσιμες, τότε από την πλευρά των Εισαγγελιών αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για το αν στοιχειοθετείται η διάπραξη αδικημάτων όπως η ψευδής καταμήνυση ή η παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από την πλευρά των μηνυτών.

Παρέμβαση υπήρξε χθες και από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη  να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος