FOLLOW US: facebook twitter

«Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα…»: Ο Δήμαρχος Πύργου για τις φήμες περί επικείμενου σεισμού

Ημερομηνία: 06-02-2019 | Συντάκτης:

Συμμεριζόμενος όπως είπε, την αγωνία του κόσμου μετά τη φημολογία περί επικείμενου σεισμού στην περιοχή, μιας και ο Πύργος έχει τραυματική εμπειρία από το 1993, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής ξεκαθάρισε πως η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση από πλευράς οργάνωσης και πως, βάση της ενημέρωσης που είχε από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, δεν υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη σεισμού.

«Ως δημοτική αρχή συμμετέχουμε στα όργανα που πρέπει και μάλιστα αύριο (σ.σ. σήμερα) θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση. Η συνεδρίαση αυτή δεν θα είχε καμία αξία, αν δεν επικοινωνούσα με τον άνθρωπο που κατεξοχήν γνωρίζει το πρόβλημα της πόλης από το 1993 που είναι ο καθηγητής κ. Λέκκας.  Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος και πως η περιοχή μας είναι μέσα στις περιοχές που διαρκώς δέχεται τις επισκέψεις αυτού του φαινομένου. Είναι βέβαιο, ότι η πολύ ησυχία έχει δημιουργηθεί ανησυχία και πρέπει να μας κάνει να δούμε, πόσα πράγματα γνωρίζουμε για τους σεισμούς και υπάρχουν αρχές που μπορούν να πουν στον κόσμο τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Επικαιροποιούμε δηλαδή όλοι τις γνώσεις και τις δυνατότητες μας, όμως με νηφαλιότητα, με απόλυτη ησυχία και χωρίς να κινδυνολογούμε, τη στιγμή την οποία δεν υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη από ότι μου είπε ο καθηγητής για τους σεισμούς ακόμα».

Ο κ. Λιατσής, τόνισε ακόμα ότι οι εικόνες του παρελθόντος δε σβήνουν εύκολα από το μυαλό μας υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να «ψαχτούμε» αν πράγματι οι επιδιορθώσεις που είχαν γίνει τότε, αντέχουν μέσα στο χρόνο.

«Είμαστε μια κοινωνία υποψιασμένη για όλα, δε μας έχουν αφήσει ποτέ οι φυσικές καταστροφές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε στην κινδυνολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες δυο μέρες και να κάνουμε τον κόσμο να ανησυχεί και να φεύγει από τα σπίτια του, χωρίς να έχουμε καμία δυνατότητα να διαβεβαιώσουμε και περί του αντιθέτου… Σκοπός μου είναι να πω ότι η Π.Π. βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος