FOLLOW US: facebook twitter

Εικόνες μιας άλλης εποχής με τα «Έργα καραντίνας» του Π. Αυγερινόπουλου

Ημερομηνία: 29-04-2022 | Συντάκτης:

Μέχρι και αύριο η έκθεση ζωγραφικής στο κέντρο Ξένων Γλωσσών ABC Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής με έργα τα οποία φιλοτεχνήθηκαν την περίοδο της καραντίνας από τον ανήσυχο καλλιτεχνικά Πυργιώτη, Παύλο Αυγερινόπουλο, εγκαινιάστηκε πριν μερικές μέρες στο χώρο του κέντρου Ξένων Γλωσσών ABC Πύργου (Παπαφλέσσα 52), παρουσία δεκάδων φίλων του, συγγενών και συνεργατών του.

Ο Παύλος Αυγερινόπουλος μέσα από τα υπέροχα έργα του, παρουσιάζει εικόνες από τον παλιό Πύργο, μοναδικά νεοκλασικά κτίρια αλλά και καταστήματα, αυτοκίνητα και μηχανές αλλά και πρόσωπα μιας άλλης εποχής.

Στην διάρκεια των εγκαινίων, η οικογενειακή φίλη του καλλιτέχνη και ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου κ. Βασιλική Ρούσση- Δημητρακοπούλου μίλησε για τον Παύλο Αυγερινόπουλο και τα έργα του ενώ αναφέρθηκε και στις ζωγραφιές των παιδιών που φιλοξενούνται ταυτόχρονα στο χώρο τονίζοντας πως αποδεικνύουν ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στην πόλη.

Ακολούθως ο έγκριτος ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας, πρ. Καθηγητής της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος, μίλησε για τη ζωή και το έργο του Παύλο Αυγερινόπουλου ενώ η Συμβολαιογράφος Πύργου, που ήταν και η πολιτιστική ηθική αυτουργός της έκθεσης αναφέρθηκε στην έκφραση των έργων του.

«Με απύθμενη χαρά και απερίγραπτη συγκίνηση, ευχαριστώ εγκαρδίως το φιλότεχνο κοινό της περιοχής μας, που τίμησε με την παρουσία και την αγάπη του, την Τρίτη 26/4/2022 τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής, με τίτλο ΕΡΓΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ (με 70 πίνακές μου) που έγιναν στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΑBC Πύργου της Βασιλικής Ρούσση-Δημητρακοπούλου, σε συνεργασία με το ΚΞΓ Βουνάργου, της Πολυξένης Γιαννόπουλου-Αυγερινοπούλου» ανέφερε με ανάρτηση του ο Παύλος Αυγερινόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο φβ, ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Στα εγκαίνια παρέστησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Δασάρχης Πύργου Δρ. Παναγιώτης Λάττας, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνα Παρασκευοπούλου, η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ Αγγελική Ζάγκλαρη, όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου «Τα Χρώματα της Ήλιδας» και πολλοί άλλοι.

Η έκθεση, που απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια απ’ όλους θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο έως και αύριο Σάββατο 30 Απριλίου από τις 7 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος