FOLLOW US: facebook twitter

Εικόνες εγκατάλειψης και οργής στο Πανεπιστήμιο Πατρών- Πυρά κατά Κυβέρνησης και Πρύτανη

Ημερομηνία: 06-02-2023 | Συντάκτης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ:

Οι εικόνες με το πεσμένο ταβάνι σε εξέταση του τμήματος Αεροναυπηγών/ Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας είναι σοκαριστικές. Σε ελληνικό Πανεπιστημίου του 21ου αιώνα, αν αναλογιστούμε και αντίστοιχα περιστατικά στην υπόλοιπη Ελλάδα, κάθε στοιχειώδης υποδομή, ακόμα και το ταβάνι (!) είναι πολυτέλεια.

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών, όπως η πτώση συναδέλφου μας στο ΑΠΘ από τον τρίτο όροφο, επειδή η αίθουσα ήταν γεμάτη και καθόταν στο παράθυρο ή το κομμένο ρεύμα σε εξέταση στο ΕΜΠ. Όλη αυτή η κατάσταση είναι απότοκο των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και της Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η συνεχής υποχρηματοδότηση και οι μειώσεις του προϋπολογισμού για την παιδεία έχουν ωθήσει να πανεπιστήμια να μην μπορούν να καλύψουν βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. Η υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ, προφανώς, λειτουργεί υπέρ των κολλεγίων και της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα ο πάντα πιστός και υπάκουος της υπουργού Παιδείας Πρύτανης Μπούρας αντί να καταγγέλει την Κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο…μας λέει ότι μέσα στις επόμενες μέρες το ζήτημα με την οροφή θα διορθωθεί, όταν σε 1 εβδομάδα…θα έχει τελειώσει η εξεταστική.

Ως ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών Αριστερών φοιτητών/-τριών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο Δωρεάν Δημοκρατικό Ποιοτικό και πραγματικά Ζωντανό πανεπιστήμιο. Καλούμε κάθε φοιτητή/τρια να συμμετέχει στις γενικές συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των συλλόγων για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την πολιτική της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε ανθρώπινες-ποιοτικές σπουδές.

Απαιτούμε:

-Επαρκή υλικοτεχνική υποδομή για την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων και εξετάσεων

-Αύξηση της χρηματοδότησης τουλάχιστον στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (5.5%) και αποδέσμευσή της από την αξιολόγηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος