FOLLOW US: facebook twitter

Ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Πηνειού: Χώρος αμοιβαίας αποδοχής και αγάπης

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Ν. Κλάδης: Συγχαίρω τον Δήμαρχο Πηνειού
Στόχος και δημιουργία Παιδικού Σταθμού ΑμΕΑ

Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο του Δήμου Πηνειού, έργο κοινωνικής αντίληψης και το μοναδικό στον Κάμπο, που φιλοξενείται στο Καρδιακαύτι,  τελέστηκε παρουσία πλήθους κόσμου ο Αγιασμός από τον  Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό συμπαραστατούμενου από τον Πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο και τον π. Θωμά Βαρβαρήγο.

Κοινωνική αποστολή

«Πρόκειται για ένα παιδαγωγικό χώρο αμοιβαίας αποδοχής και αγάπης, που σέβεται τις ιδέες και τα συναισθήματα όσων το απαρτίζουν, μαθητών, γονέων, παιδαγωγών και συνεργατών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος στην ομιλία του μετά τον Αγιασμό και συνέχισε: «Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές, να αποκτήσουν, χωρίς φόβο και άγχος, σημαντικές μαθησιακές εμπειρίες, να κατακτήσουν την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, να βιώσουν τα πρώτα τους μαθητικά θετικά επιτεύγματα, ανεξαρτήτως του επιπέδου των ικανοτήτων τους, να δομήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και να πραγματώσουν τα όνειρα που αξίζουν! Φιλοδοξία μας  η δημιουργία από τον Δήμο Πηνειού ενός Παιδικού Σταθμού που θα φιλοξενεί παιδιά ΑμΕΑ»

 Το ιστορικό του έργου

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στο Δημοτικό που βρισκόταν στον ίδιο χώρο που σήμερα λειτουργεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο, αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης της προσχολικής εκπαιδευτικής δομής ειδικής αγωγής: «Η πρόθεση για την ίδρυση αυτής της ειδικής εκπαιδευτικής δομής, μου γνωστοποιήθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους, από έναν πολύπειρο και δραστήριο εκπαιδευτικό και παιδικό μου φίλο. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας Νίκος Κλάδης υπέβαλε μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης στο Υπουργείο Παιδείας, αίτημα για ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου.  Η χαρά για μένα απερίγραπτη και η ανταπόκριση του Δήμου Πηνειού αρκούντως πρόθυμη και άμεση.

Την ίδια μέρα εξασφαλίσαμε  ποσό για την επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου  ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές περί ασφάλειας και αισθητικής, βασικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία  της θεάρεστης αυτής κοινωνικής δομής.

Σε διάστημα τριών μηνών και μετά από σειρά συντονισμένων εργασιών, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε σήμερα»

Ουσιαστική συμβολή

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πηνειού ευχαρίστησε  για την ουσιαστική συμβολή τους σε αυτό το μεγάλο έργο κοινωνικής αντίληψης, την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή   τους συνεργάτες της και ειδικά την Γιώτα Γιαννοπούλου, τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Κώστα Γιαννόπουλο, τον, την προισταμένη του πρώην ΚΕΣΥ κ. Μαρία Μαζαράκη, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σοφία Μαρινοπούλου, τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ Σίμωνα Μάλλιαρη, τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο,  τον πρόεδρο της ΤΚ Καρδιακαυτίου κ. Πέτρο Λουκοπουλο,  τους εργαζόμενους  του Δήμου και τους εθελοντές συγχωριανούς του που από την πρώτη στιγμή  αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη δομή καθώς επίσης και τον σπουδαίο καλλιτέχνη, τον ζωγράφο κ. Γιώργο Ζήρο που ντύνει  με παραστάσεις τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του Ειδικού Νηπιαγωγείου».

Χαιρετισμός Δ/ντή Πρωτοβάθμιας

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκος Κλάδης, αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πηνειού για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρότασή του για δημιουργία Ειδικού Νηπιαγωγείου καθώς και για την άριστη εμφάνιση του κτιρίου που επισκευάστηκε και οικοδομήθηκε από τον Δήμο σε διάστημα περίπου 3 μηνών.

Παρόντες στην όμορφη εκδήλωση μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Παναγιώτης Μάνδαλος,  η προϊσταμένη του Τελωνείου Κυλλήνης κ. Φιλτέρα Καλλιόπη, οι πρ. δήμαρχοι κ.κ. Κ. Λούρμπας και Π. Πεπελάσης, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Θ. Θεοδωρακόπουλος, ο γεν. γραμματέας του Δήμου κ. Σ. Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΤΚ Καρδιακαυτίου κ. Π. Λουκόπουλος, η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μ. Μητσοπούλου, ο πρόεδρος της ΤΚ Αγ. Μαύρας κ. Γ. Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΚ Δήμητρας κ. Αθ. Γιατράς κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος