FOLLOW US: facebook twitter

Ειδικές συνεδριάσεις για Νοσοκομείο Πύργου και ΤΕΦΑΑ αποφάσισε το Δ. Σ. Πύργου

Ημερομηνία: 13-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

-Στήριξη από όλους τους Ηλείους Βουλευτές για το δίκαιο αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας Γυμναστικής Ακαδημίας

Δυο ειδικές συνεδριάσεις προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Πύργου αλλά και για τη διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ στην πόλη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.

Τα δυο θέματα συζητήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης, παρουσία της προέδρου τη Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου Θεοδώρας Νικολοπούλου και του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννη Φωτόπουλου που περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου, επισημαίνοντας πως τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργίας δυο Παθολογικών κλινικών στην Ηλεία. «Και οι δυο υπολειτουργούν. Διαγωνισμοί έγιναν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όμως μια Παθολογική μπορεί να λειτουργήσει όπως άλλωστε συνέβη και την περίοδο της καραντίνας, μέχρι να στελεχωθεί με γιατρούς γιατί δυστυχώς αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές πλην της ΜΕΘ, της Καρδιολογικής και της Χειρουργικής» τόνισε η κ. Νικολοπούλου ενώ ο κ. Φωτόπουλος απευθυνόμενος στο σώμα τους κάλεσε να αναρωτηθούν ως πολίτες εάν θέλουμε τρία νοσοκομεία και ουσιαστικά να μη λειτουργεί κανένα ή τα δύο από αυτά να λειτουργούν υποστηρικτικά του Πύργου.

Και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Ν. Κατσαρός δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες αφού η ανθρώπινη ζωή δεν ξεχωρίζεται από το εάν κάποιος είναι από τον Πύργο ή την Αμαλιάδα.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, μίλησε για όλες τις κινήσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή για το θέμα, υποστηρίζοντας πως πλέον πρέπει να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις  καθώς «η Παθολογική κλινική είναι χωρίς παθολόγους και μπορεί να πεθάνει κάποιος επειδή δεν υπάρχει γιατρός στο Νοσοκομείο και θα χρειαστεί μισή ώρα να έρθει από το σπίτι του! Πρέπει να απαιτήσουμε την παρουσία γιατρών αλλιώς να παρέμβει η Δικαιοσύνη γιατί κινδυνεύουν ζωές».

Συνάντηση με βουλευτές για ΤΕΦΑΑ

Στη συνεδρίαση συζήτησαν και το θέμα του ΤΕΦΑΑ με το δήμαρχο να δεσμεύεται για περισσότερες δράσεις διεκδίκησης ενώ την επόμενη ημέρα, το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο και η σύσκεψη με τους Βουλευτές της Ηλείας.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός ενώ την υποστήριξη τους στο δίκαιο αίτημα διεκδίκησης εξέφρασαν με μηνύματα τους η Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Κώστας Τζαβάρας και ο Μιχάλης Κατρίνης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι μέσα στην επόμενη διετία θα αποφασιστεί το μέλλον των νέων ιδρυμάτων τα οποία θα αξιολογηθούν από μια νέα ανεξάρτητη αρχή, επισήμανε όμως πως ο δήμος διαθέτει επαρκή φάκελο με τις υποδομές της περιοχής που στηρίζουν τη δημιουργία ΤΕΦΑΑ ενώ υπάρχει και θετική απόκριση από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών για την ίδρυση του. «Το γεγονός ότι η ίδρυση του τμήματος στον Πύργο είχε ανακοινωθεί –από την προηγούμενη Κυβέρνηση-  αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα στην διεκδίκηση μας. Διεκδίκηση που είναι δίκαια γιατί ορθώς θεωρούμε ότι η περιοχή μας ως γενέτειρα του Ολυμπισμού, μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια σχολή. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η υπερκομματική στήριξη του ζητήματος αφού όλοι οι βουλευτές Ηλείας στηρίζουν το αίτημα. Τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε είναι ακόμα μια επίσκεψη στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης για το θέμα».

Ως ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα της Ηλείας χαρακτήρισε την ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στον Πύργο ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αυτονόητο αίτημα και θα στηρίξει την διεκδίκηση του. «Στη Γη του Ολυμπισμού είναι απολύτως δικαιολογημένο να έχουμε ένα τμήμα ΤΕΦΑΑ. Έχουμε όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε ένα τέτοιο αίτημα, αυτονόητο και σωστό, με κοινή προσπάθεια και αγώνα».

Ο Διονύσης Καλαματιανός συνεχάρη τη δημοτική αρχή για τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της Ηλείας, ένα αίτημα που ζητά ο ηλειακός λαός εδώ και δεκαετίες. «Είναι αυτονόητη η προώθηση του αιτήματος για το ΤΕΦΑΑ στη Γη της Ολυμπίας. Ιδρύθηκε πλην όμως ανεστάλη η λειτουργία του και πλέον χρειάζεται συστράτευση όλων των Ηλείων, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο».

Το λόγο πήρε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας Παναγιώτης Μπράμος που, μεταξύ άλλων, ανέφερε ποιες μπορεί να είναι οι κινήσεις ισχυροποίησης της διεκδίκησης του αιτήματος επικεντρώνοντας στη συνέργεια μεταξύ δήμου Πύργου και Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), που εδρεύει στην Αρχαία Ολυμπία.

Τέλος ο κ. Αργυρόπουλος μίλησε για τις υποδομές του δήμου υποστηρίζοντας ότι η βελτίωση τους θα δημιουργήσουν έναν πλήρη και ισχυρό φάκελο υποψηφιότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος