FOLLOW US: facebook twitter

Έγραψε ιστορία ο Ξενοφών-Για πρώτη φορά Κυπελλούχος Ηλείας

Ημερομηνία: 20-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ξενοφών Κρεστένων έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του απόψε, καθώς στέφθηκε για πρώτη φορά Κυπελλούχος Ηλείας. Επικράτησε δίκαια 3-0 του Ολυμπιακού Σαβαλίων στο Ενωσιακό Γήπεδο και πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία του με τους 500 περίπου φιλάθλους του που ταξίδεψαν στον Πύργο και δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα με τους πυρσούς και τα βεγγαλικά.

Ήταν η τρίτη συνεχή χρονιά που ο Ξενοφών φτάνει στον τελικό, αλλά αυτή τη φορά φάνηκε πιο τυχερός και σήκωσε την κούπα, κόντρα στον επίσης άξιο Ολυμπιακό, που για πρώτη φορά φέτος βρέθηκε στον τελικό του θεσμού.

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Το α΄ ημίχρονο είχε μόλις μία καλή φάση, από πλευράς Ολυμπιακού. Στο 21΄ η κεφαλιά του Σάββα Αντωνόπουλου από σέντρα του Γιαννακόπουλου, αποκρούστηκε σωτήρια όσο και εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Κουτρουμπή.

Στην επανάληψη, ο Ξενοφών ήταν πιο αποφασισμένος, μπήκε δυνατά και σκόραρε νωρίς, στο 47΄. Ο Πάρης Κωνσταντόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Κυριάκος Αναμουρλίδης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 1-0.

Στο 55′ λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση. Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Μπούτσι έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε προ της γραμμής ο Κουτρουμπής. Σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε στη μύτη ο Μπούτσι σε σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Αναμουρλίδη, αντικαταστάθηκε άμεσα και διεκομίστη στο νοσοκομείο.

Στο 61′ από ωραία μπαλιά του Δημάκη και αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Μούτσος πρόλαβε στην έξοδο τον Κόλλια και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

Στο 85΄ από σέντρα του Χοτζάι η κεφαλιά του Μπουγονικολού πέρασε ελάχιστα άουτ και δύο λεπτά μετά έγινε το 3-0. Ο Πάρης Κωνσταντόπουλος πάσαρε κάθετα στον Π.Κουτσογιαννακη, αυτός βγήκε τετ- α -τετ με τον Κόλλια και δεν λάθεψε.

Με τη λήξη του τελικού διαδραματίστηκαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από όλους στον Ξενοφώντα με σαμπάνιες και τους παίκτες να πετούν ψηλά τον επίτιμο πρόεδρο Άγγελο Κουή και τον πρόεδρο του Δ.Σ., Γιάννη Βλαχόπουλο, ενώ ο Αλέξης Κωστόπουλος έδωσε το κύπελλο στην εξέδρα και έγιναν και εκεί τα καθιερωμένα «όλε».

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Π. Κουτσογιαννάκης (90+′ Ρουμελιώτης), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Δημάκης, Κωνσταντόπουλος (89′ Παναγόπουλος), Μπουτσικάκης, Μιλοσέσκι (90+′ Χαραλαμπόπουλος), Μούτσος, Μπακατσέλος (78′ Τ. Κουτσογιαννάκης).

Ολυμπιακός Σ.: Κόλλιας, Μπουγονικολός (90+′ Π. Κουμουκέλης), Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης, Χοτζάι, Χ. Μαρκόπουλος, Κ. Τσακοπιάκος, Γιαννακόπουλος (77′ Θ. Τσακοπιάκος), Αντωνόπουλος, Σταυρούλιας, Μπούτσι (59′ λ.τρ. Αβραμόπουλος).

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Πρωινής τη Δευτέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος