FOLLOW US: facebook twitter

Εγκύκλιος για τη γρίπη στα σχολεία

Ημερομηνία: 08-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Επείγουσα εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες για την πρόληψη και την εμπόδιση εξάπλωσης της εποχικής γρίπης στα σχολεία έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία. Η πρωτοβουλία οφείλεται στην έξαρση του φαινομένου αλλά και στην ανησυχία των γονέων για τα πολυάριθμα  κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών πρόληψης και προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, το υπουργείο συστήνει τα εξής:

1. Παιδιά που εμφανίζουνσυμπτώματαγρίπης θα πρέπει να αναμένουν σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλαάτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνταιαμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικήςγρίπης να τηρούνται οι κανόνεςατομικήςυγιεινής, όπως:

3. Αποφυγή επαφήςχεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνουμόλυνσης.

4. Αποφυγή κοινήςχρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλωνπροσωπικώναντικειμένων.

5. Σε βήχα ή φτέρνισμα, πρέπει να γίνεται κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

6. Το χρησιμοποιημένοχαρτομάντιλοπρέπει να απορρίπτεταιαμέσωςμετά τη χρήση στους κάδουςαπορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουννερό απευθείαςαπό τη βρύση με το στόμα.

7. Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείταιαντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Όπως επισημαίνεται, τα μέτρα για την προσωπική υγιεινή πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό́ των κυλικείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος