FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε το σχέδιο «Βορέας» από τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 16-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των συνεπειών από τη χιονόπτωση

Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των επιπτώσεων από τις χιονοπτώσεις με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ» ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με στόχο να επιτύχει τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων σε περίπτωση που προκύψουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Δάγκαρης, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου εισηγήθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση του Σχεδίου «ΒΟΡΕΑΣ», το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σύμφωνα με το πρότυπο υπόδειγμα του σχεδίου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε Τοπικό επίπεδο για την υλοποίηση προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας. Προϋπόθεση για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η συνέργεια, η συνεργασία και η διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων Φορέων σε Τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, στο παρόν σχέδιο δόθηκε η κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ» χάριν συντομίας και διαφοροποίησής του από άλλα σχέδια. O Βορέας ήταν ο θεός του βόρειου ανέμου και του χειμώνα, του χιονιού και του πάγου.

«Με το ανωτέρω σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό Επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση του ανωτέρω φαινομένου και την άμεση διαχείριση των συνεπειών του. Με το πρότυπο υπόδειγμα σχεδίου αποδίδονται ενδεικτικά ενέργειες και δράσεις σε όργανα του Δήμου ( Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Κοινότητας κ.λ.π.), καθώς και σε οργανικές μονάδες του Δήμου (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, Τεχνικές Υπηρεσίες κ.λ.π.) βάσει των ρόλων και των αρμοδιοτήτων των Δήμων», τόνισε ο κ. Δάγκαρης και ανάλυσε τους βασικούς άξονες και τους στόχους του σχεδίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος