FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 05-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Ποιες είναι οι νέες αλλαγές, γιατί διαφώνησε και καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση

Νέο πλαίσιο λειτουργίας απέκτησε το αθλητικό κέντρο του δήμου Ήλιδας, καθώς στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφίας η απόφαση που είχε λάβει το ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» από τα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου Γ.Μπακέλλα, προτάθηκε για την τρέχουσα χρονική περίοδο και έως τις 31 Ιουλίου του 2022,οι αθλητικοί σύλλογοι θα απαλλαγούν από μηνιαίες εισφορές προς τον ΗΛΕΙΟ, πλην των ήδη βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες υποχρεούνται τόσο για τη ρύθμισή τους, όσο και για την αποπληρωμή τους (δόση ανά μήνα), απαρέγκλιτα.

Επίσης, ο κάθε σύλλογος αναλαμβάνει την υποχρέωση προς τον «ΗΛΕΙΟ», να αποπληρώσει την ηλεκτρονική κάρτα εισόδου εκάστου αθλητή και προπονητή του, έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, καταβάλλοντας το αντίτιμο, ανά αθλητή-προπονητή, των 15€,ανά κάρτα (εξαιρούμενων των ΑΜΕΑ και των χαμηλών εισοδημάτων).

«Με την ηλεκτρονική κάρτα ο αθλούμενος- προπονητής θα μπορεί να κάνει χρήση, βάσει προγραμματισμού, όλων των εναλλακτικών παροχών του αθλητικού κέντρου (δηλαδή: κολυμβητήριο, γυμναστήριο, στίβος, εξωτερικά μηχανήματα). Μετά το πέρας του Ιουλίου 2022,και κατόπιν επανεξέτασης των συνθηκών, ο ΗΛΕΙΟΣ θα αξιολογήσει εκ νέου το τιμολογιακό καθεστώς για το έτος 2022-2023», ανέφερε σχετικά.

Την απόφαση καταψήφισε εκ νέου η Λαϊκής Συσπείρωσης με το αιτιολογικό ότι δεν έχει προηγηθεί έγκριση κανονιστικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο η οποία να εγκρίνει, αφενός την τοποθέτηση ηλεκτρονικών θυρών και -κατ΄ επέκταση-, ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου, και αφετέρου την καταβολή αντιτίμου 15 € ανά κάρτα (ανά αθλητή-προπονητή).

Επίσης, έθεσε υπόψη τού προεδρείου έγγραφα συλλόγων, με τα οποία δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη τής εισπρακτικής διαδικασίας και στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί δύο θεμάτων, για το αν το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει την τοποθέτηση ηλεκτρονικής θύρας και ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου για τους αθλούμενους και την καταβολή αντιτίμου 15 € ανά αθλητή, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής συσπείρωσης να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση. Οι κ. Ζαχαρόπουλος και Νικολόπουλος δήλωσαν παρόντες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος