FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε ποσό 439.975,00 ευρώ για την «αστική αναζωογόνηση του πολεοδομικού ιστού της πόλης»

Ημερομηνία: 26-05-2022 | Συντάκτης:

«Πράσινο» φως από το «Πράσινο Ταμείο» για έργα ανάπλασης στον κεντρικό ιστό του Πύργου

Με το ποσό των 439.975,00 ευρώ εγκρίθηκε ο Δήμος Πύργου από το  «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το έργο με τίτλο «Αστική αναζωογόνηση κεντρικού πολεοδομικού ιστού πόλης Πύργου».

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης. Αφορά κυρίως τη σύνδεση των χώρων πέριξ του Ιερού Ναού της Αγ. Κυριακής  με τον χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 977.500 ευρώ που θα καλυφθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου” και από ιδίους πόρους

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την ένταξη χρηματοδότησης τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και αναφορικά με το έργο τονίζει:

«Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, όλο το προηγούμενο διάστημα δουλεύουμε μεθοδικά για το καλύτερο αποτέλεσμα και οι κόποι μας πλέον αποδίδουν καρπούς. Με το συγκεκριμένο έργο, η εικόνα του κεντρικού ιστού πόλης θα αλλάξει και θα αναβαθμιστεί αισθητικά. Επιπλέον, η πόλη θα γίνει πιο ελκυστική για τον επισκέπτη, κάτι που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου.

Το συγκεκριμένο έργο, συνδυαστικά με την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη και των παράπλευρών οδών που εκτελείται αυτό το διάστημα, την ανάπλαση της 28ης Οκοτωβρίου που βρίσκεται στη διαγωνιστική διαδικασία, την ανάπλαση της οδού Καραϊσκάκη-πλατεία Μίκη Θεοδωράκη-Λιούρδη, θα δώσει μια νέα αισθητικά αναβαθμισμένη εικόνα σε όλο το κέντρο του Πύργου. Θέλω για ακόμη μια φορά να συγχαρώ τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν την μελέτη και υπέβαλαν έναν πλήρη φάκελο στο Πράσινο Ταμείο»

Η μελέτη αφορά την ανάπλαση συμπλέγματος οδών και συγκεκριμένα:

-Την οδό Σπετσών(από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, έως την συμβολή της με την οδό Μπιζανίου),

-Tμήμα της οδού Μπιζανίου (από την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την συμβολή της με την της οδό Αγ. Κυριακής χώρο έμπροσθεν Ι.Ν. Αγ. Κυριακής),

-Τμήμα της οδού Αγ. Κυριακής (από την συμβολή της με την οδό Μαθιού έως την συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή),

-Την οδό Μαθιού (από την συμβολή της με την οδό Αγ. Κυριακής έως την συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου),

-Την οδό Παπασταθόπουλου(από την συμβολή της με την οδό Μαθιού έως το τέρμα της οδού), Τμήμα της οδού Διάκου(από την συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου έως την συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή).

-Την οδό Αδ. Κοραή (από την συμβολή της με την οδό Αγ. Χαραλάμπους έως την συμβολή της με το πεζόδρομο επί της οδού Λετρίνων).

Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου led, καθώς και εργασίες πρασίνου που αφορούν την φύτευση δεντρυλλίων (Ακακίας Κων/λεως) και καλλωπιστικών θάμνων και ποωδών φυτών στα υπό κατασκευή παρτέρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος