FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε νέο αίτημα χρηματοδότησης για παρεμβάσεις σε 16 χωριά στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες

Ημερομηνία: 09-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μετά την χρηματοδότηση με το ποσό των 300.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών , για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 6/7-5-2018, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας συνέταξε και υπέβαλε φάκελο μελέτης με καινούργιο αίτημα χρηματοδότησης (ΣΑΕΠ 801) προϋπολογισμού 750.000 €, στην Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες-παρεμβάσεις στις κατεστραμμένες υποδομές των Τοπικών μας Κοινοτήτων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μετά από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , στην οποία παρέστη ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαρούντας κάνοντας σχετική εισήγηση, υπέβαλε το αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με αποτέλεσμα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιαννακίδης Στάθης να εγκρίνει την ένταξη του αιτήματος  στο πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων (ΠΔΕ) και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ 801 του έργου με τα αντίστοιχα οικονομικά του στοιχεία. «Δίνεται έτσι η δυνατότητα με την νέα χρηματοδότηση να γίνουν σχεδόν όλες οι αναγκαίες και επιβεβλημένες παρεμβάσεις στα (16) χωριά που βρίσκονται μέχρι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δηλαδή σε Χελιδόνι, Καυκωνία, Πλάτανο, Πουρνάρι, Στρέφι, Πελόπιο, Φλόκα, Ηράκλεια, Κρυονέρι, Σμίλα, Μάγειρα, Κλαδέο, Αρχαία Ολυμπία, Κοσκινά, Νεράιδα και Αγία Τριάδα» τόνισε ο κ. Μαρούντας και πρόσθεσε ότι «οι αποκαταστάσεις οι οποίες θα γίνουν κυρίως είναι σε καθιζήσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων, κοιτοστρώσεων, σωληνωτών οχετών, άρση καταπτώσεων, πτερυγότοιχων, κατασκευή επιχωμάτων, ισοπεδώσεις και διαμορφώσεις αγροτικών δρόμων κτλ. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό κ. Γιαννακίδη Στάθη, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την αναγκαία συνδρομή και στήριξη του αιτήματος μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος