FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας με δαπάνη 12 εκατ. ευρώ από τη ΔΟΕ

Ημερομηνία: 17-02-2020 | Συντάκτης:

Iστορική απόφαση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς η Ολομέλεια αποφάσισε να εγκρίνει την τριμερή συμφωνία μεταξύ της ΕΟΕ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να αποτελέσουν παγκόσμιο κέντρο της Ολυμπιακής εκπαίδευσης. Οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020» και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2021,  λίγο πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου της ΔΟΕ στην Αθήνα. Τη δαπάνη των εργασιών, ύψους 12,5 εκατ. δολάρια, θα αναλάβει αποκλειστικά η ΔΟΕ.

Για την ιστορική απόφαση, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος,τόνισε: «Είναι ευτυχής η συγκυρία ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς κατά την οποία το κράτος δίνει μόνο 1 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση στην ΕΟΕ, που δεν φτάνει ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού, η ΔΟΕ θα προχωρήσει στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της Αρχαίας Ολυμπίας. Ελπίζω ότι από τον Ιούνιο του 2021, όταν και θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, η ΔΟΑ θα απογειωθεί και θα ξαναγίνει η Ολυμπία το κέντρο του πραγματικού Ολυμπισμού. Είναι σημαντικό να έχουμε ωραίες εγκαταστάσεις και ανθρώπους ικανούς να προάγουν τον Ολυμπισμό και αυτό θα συμβεί στην Αρχαία Ολυμπία».

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, δήλωσε: «Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τη ΔΟΕ να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις που είναι το μοναδικό κέντρο Ολυμπιακής εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο. Αυτό το πρόγραμμα αναβαθμίζει τηΔΟΑόχι μόνο από πλευράς εγκαταστάσεων, αλλά και από πλευράς δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος