FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας η προγραμματική σύμβαση-Έργο ένα εκατ. ευρώ για τη θωράκιση του δάσους Μαραθιάς

Ημερομηνία: 02-02-2023 | Συντάκτης:

Έργα αναψυχής και θωράκισης του περιβάλλοντος στο δάσος της Μαραθιάς θα υλοποιήσει το προσεχές χρονικό διάστημα ο δήμος Ήλιδας, καθώς εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Αντικείμενό της είναι η εκτέλεση έργων που αφορούν εργασίες αραιώσεων της δασικής βλάστησης, εκτεταμένων καθαρισμών-κλαδεύσεων και κατά θέσεις αποψίλωσης του υπωρόφου, κατασκευής πυροσβεστικών φωλιών, δεξαμενών νερού πυρόσβεσης, κατασκευής περιμετρικής περίφραξης και φύλαξης του δάσους.

Επιπλέον, τα έργα δασικής αναψυχής περιλαμβάνουν την κατασκευή χώρων υπαίθριων γευμάτων (με κιόσκια, τραμπάλες, κλπ) ενός μονοπατιού άθλησης, καθώς και διάσπαρτες ενημερωτικές πινακίδες.
Το έργο περιλαμβάνει την αισθητική βελτίωση της βλάστησης και του συνόλου του φυσικού τοπίου, την κατασκευή έργων υποδομής, όπως αντιπυρική προστασία, περιφράξεις κ.ά., την ανάπτυξη χώρων υπαίθριου γεύματος και αναψυχής, την κατασκευή μονοπατιών περιήγησης και άθλησης, τη δημιουργία υπαίθριων παιδότοπων και χώρων στάθμευσης οχημάτων, καθώς και τη σήμανση του χώρου με ενημερωτικές πινακίδες και πινακίδες πληροφόρησης. Η έγκριση των μελετών γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την μελέτη και κατασκευή των δημόσιων δασοτεχνικών έργων.

Η διάρκεια της σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και ορίζεται σε πέντε χρόνια. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, επιδίωξή του είναι να θωρακιστεί και να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος του δάσους της Μαραθιάς με ήπιες παρεμβάσεις.

Η προεκτιμώμενη δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στο ένα εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξολοκλήρου με μέριμνα του Δήμου Ήλιδας, από πόρους που έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει ο ίδιος με την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου χώρου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο. Η Λαϊκή συσπείρωση ψήφισε λευκό ως προς το άρθρο 7, που αφορά τη δαπάνη κα τη χρηματοδότηση του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος