FOLLOW US: facebook twitter

Η αρχή του τέλους μιας Οδύσσειας…: Εγκρίθηκαν χθες από τη Βουλή οι 6 εργολαβίες της Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 28-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Λεπτομερής ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη

Μεγάλη  μέρα για την Ηλεία η χθεσινή, καθώς εγκρίθηκαν από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής οι 6 από τις 8 συμβάσεις του πολυθρύλητου έργου  του αιματοβαμμένου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου που οδεύει πλέον προς την τελική ευθεία. Όπως διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που παρουσίασε λεπτομερώς όλον τον φάκελο του έργου, το  αργότερο σε δύο μήνες θα έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες ενώ το έργο θα έχει περατωθεί στο σύνολό του σε 3,5 χρόνια.

Τα μέλη της  αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 9 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τις συμβάσεις που αφορούν τα εξής έξι τμήματα: ΤΜΗΜΑ 1 Δουναίικα – Πύργος, ΤΜΗΜΑ 4 Βάρδα – Α.Κ. Κυλλήνης, ΤΜΗΜΑ 5 Σαγαίικα – Βάρδα, ΤΜΗΜΑ 6 Κάτω Αχαΐα – Σαγαίικα, ΤΜΗΜΑ 7 Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας – Κάτω Αχαΐα και ΤΜΗΜΑ 8 Μιντιλόγλι – Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας. Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης τις επόμενες ημέρες οι έξι διαγωνισμοί όταν ετοιμαστούν οι συμβάσεις, θα κληθούν να φέρουν τις εγγυητικές επιστολές και τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μετά από ένα μήνα είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τα εργοτάξια. «Οπότε πιστεύω- τόνισε ο υπουργός- ότι πριν το Πάσχα θα ξεκινήσει το έργο και το ίδιο θεωρώ ότι θα γίνει και με την 7η εργολαβία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.» Σε ότι αφορά την 8η εργολαβία, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι «ο 8ος διαγωνισμός δεν εξαρτάται από μας αφού έχουν κατατεθεί δύο προσφυγές και η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου άρα μέσα σε ένα μήνα θα έρθει και αυτός στην Επιτροπή της Βουλής για να ενημερωθείτε.»

Στην συνέχεια έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο του έργου, επισημαίνοντας ότι ο άξονας Πάτρα- Πύργος αφορά κατασκευή μήκους 75 χιλιόμετρα, τα 13 είναι διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και τα άλλα 62 νέα χάραξη. Ο δρόμος θα έχει  πλάτος 21,3 μέτρα, 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση, 2 λωρίδες έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο.

Στην αρχή της ομιλίας του που διήρκεσε περίπου μισή ώρα γιατί στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις βουλευτών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι από όλους τους χώρους που ξεκινάει το έργο, γιατί ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών – Πύργου θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή. Είναι ένα έργο που μας ταλαιπώρησε πολύ και για το οποίο δεχθήκαμε τόνους λάσπης, μα πιο  πολύ ταλαιπώρησε τους κατοίκους της Ηλείας και της Αχαίας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ζητήσουμε διαχρονικά μια μεγάλη συγγνώμη για τις τεράστιες καθυστερήσεις ετών, γιατί το κράτος έχει μια συνέχεια».  Ευχαρίστησε δε τους βουλευτές της περιοχής που όλο αυτό το διάστημα άσκησαν πιέσεις για το έργο και έδειξαν όπως είπε μεγάλο ζήλο, αλλά συμπλήρωσε ότι «δεν θα ευχαριστήσω κάποιους από αυτούς για τις αθλιότητες που γράφτηκαν από μερίδα του τύπου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος