FOLLOW US: facebook twitter

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχος ο χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα

Ημερομηνία: 08-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα, Πολιτική
-Ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου

Αυλαία σε μια ιστορική δίκη με την Δικαιοσύνη να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων καταδικάζοντας την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία. «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» η πρώτη δήλωση της η Μάγδας Φύσσα.

Σε χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα ξέσπασε το συγκεντρωμένο πλήθος (πάνω από το 20.000) με το άκουσμα της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορούμενων.

Δίκη Χρυσής Αυγής: 15.000 άτομα έξω από το Εφετείο - Καλύτερη Λαμία

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι:

Νίκος Μιχαλολιάκος

Χρήστος Παππάς

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Ηλίας Παναγιώταρος

Ηλίας Κασιδιάρης

Γιάννης Λαγός

Γιώργος Γερμενής

Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η έδρα αποφάσισε να καταδικάσει όλο το τάγμα εφόδου της Νίκαιας παραβλέποντας την εισαγγελική πρόταση που είχε προτείνει μόνο την ενοχή Ρουπακιά. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία. Από τους 18 κατηγορούμενους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, απαλλάσσονται οι δύο (Τσακανίκας-Σαντοριναίος) λόγω αμφιβολιών.

Ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα τα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφής. Κρίθηκαν ένοχοι οι: Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αναστάσιος Πανταζής και Αντώνιος Χατζιδάκης.

Για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι ένοχοι κρίθηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι πέντε κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαριας, Αναστάσιος Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Μιχαλολιάκο, Γερμενή, Κασιδιάρη, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα. Τέλος, το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους οκτώ κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Καιρός αύριο: Επιμένει η σκόνη – Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχέςΜε τα χέρια υψωμένα στον ουρανό η Μάγδα Φύσσα φώναξε «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου». Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, η μητέρα του Παύλου Φύσσα που εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του αντιφασιστικού αγώνα βρήκε δικαίωση.

 

Δικαίωση για τη μητέρα σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» ενώ η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Όσοι είμαστε μέρος αυτής της μακροχρόνιας διαδικασίας ξέραμε ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Με τη σημερινή δικαστική απόφαση το μαθαίνει όλη η Ελλάδα». Για ιστορική απόφαση που «αποτυπώνει πλήρως ό,τι αποδείχθηκε στη δικαστική αίθουσα επί πεντέμισι χρόνια» μίλησε Ανδρέας Τζέλλης, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα.

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο για το ξερίζωμα της ναζιστικής ιδεολογίας από την κοινωνία και ενώ η δίκη συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Μαρία Λεπενιώτη: Η Αρεοπαγίτης που προεδρεύει στη δίκη της Χ.Α. | Athens Voice

Μαρία Λεπενιώτη: Η Αρειοπαγίτης που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή

Η Μαρία Λεπενιώτη, είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου που αποφάσισε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγήςείναι ένοχοι για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η δικαστής που έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι η γυναίκα που μόλις ανακοίνωσε την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έκανε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, τη Μάγδα Φύσσα, να βγει έξω από την αίθουσα του Εφετείου και να φωνάξει: «Παύλο μου, νικήσαμε. Γιε μου, τα καταφέραμε!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος