FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαταστάθηκαν ναυαγοσώστες στις Θίνες

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Ανδρ. Μαρίνος: Καθαρή θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση

-Διπλασιάστηκαν οι θέσεις στάθμευσης στα Seatrac

Καθαρή θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση στις παραλίες του Δήμου Πηνειού, του μοναδικού δήμου στην Ηλεία με τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του.

Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται από χθες 1η Ιουλίου και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου στην πολυσύχναστη παραλία Θινών Βαρθολομιού ενώ ο δήμος έχει λάβει μέριμνα και για τις άλλες καθαρές και όμορφες παραλίες του.

Πεντάμετρο σκάφος με απινιδωτή στον εξοπλισμό του θα περιπολεί τις ακτές του Δήμου Πηνειού, θα ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε κάλεσμα ανάγκης και θα επεμβαίνει σωτήρια.

Με αφορμή την εγκατάσταση των ναυαγοσωστών στην παραλία Θινών, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Εγκαταστάθηκαν σήμερα οι ναυαγοσώστες στην πολυσύχναστη παραλία των Θινών στο Βαρθολομιό και η αποστολή  τους είναι σπουδαία,  αφού έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή και την προστασία της, με την πρόληψη ατυχών περιστατικών. Είναι λοιπόν μια ιδιαίτερη μέρα για την παραλία Θινών ενώ πρέπει να τονίσω ότι δεν αφήνουμε στην τύχη τους τις παραλίες Αρκουδίου και Γλύφας για τις οποίες έχει λάβει ήδη μέριμνα  η Δημοτική Αρχή.  Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των λουομένων. Συγχαίρω τους ναυαγοσώστες γιατί η αποστολή τους είναι σημαντική και νομίζω ότι το αναγνωρίζουμε όλοι μας.

Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζω ότι είμαστε ο  Δήμος με τρείς Γαλάζιες Σημαίες  γεγονός που δείχνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος Πηνειού με τα 19 συνεχόμενα χιλιόμετρα παραλίας. Σε αυτές τις παραλίες χωράμε όλοι, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και προσκαλούμε όλους τους Ηλείους να απολαύσουν τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους. Η φύση έχει τη χάρη της αλλά αυτή τη δίνει ο άνθρωπος».

Seatrac: Διπλασιασμός θέσεων

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στην τοποθέτηση seatrac για τους ΑμΕΑ συμπολίτες μας, δήλωσε: «Έχει υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία Seatrac και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στις παραλίες. Επίσης ανακοινώνω ότι έδωσα εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να  διπλασιαστούν οι θέσεις ΑμΕΑ δίπλα στα seatrac για να διευκολύνουμε την πρόσβασή τους στις παραλίες και τη θάλασσα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος