FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 26-03-2019 | Συντάκτης:
Ενδιαφέρουσα ομιλία του Διεθνολόγου Κωνσταντίνου Φίλη με εκτενείς αναφορές στην σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία

Παρουσία επισήμων αλλά και πλήθους κόσμου και με προσκεκλημένο ομιλητή τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη το απόγευμα, το Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού, ένα σημαντικό έργο για την πόλη και τον Δήμο Πηνειού που πλέον θα βρίσκεται στην διάθεση των πολιτών και θα μπορεί να φιλοξενεί αξιόλογα πολιτιστικά γεγονότα.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συνεπικουρούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο και ιερείς των ενοριών του δήμου Πηνειού, ενώ στη συνέχεια ο ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός μαζί με τον πρώτο επίσημο προσκεκλημένο του Πολιτιστικού Κέντρου Βαρθολομιού, έκοψαν την κορδέλα και ο κόσμος πέρασε την αίθουσα. Ο δήμαρχος Πηνειού στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή για την προετοιμασία, διεκδίκηση, χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου, ενώ ευχαρίστησε καταρχήν τον επιχειρηματία Λ. Σπεντζάρη ο οποίος διέθεσε ένα ποσό για την αρχική μελέτη του Πολιτιστικού Κέντρου Βαρθολομιού που ήταν ιδέα του κ. Καστρινού.   τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και τότε υπουργό Πολιτισμού- που ήταν και παρών στα εγκαίνια- για την συμβολή του, όπως επίσης την  Διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού Νίκη Κοκκαλιάρη και τον Αντιδήμαρχο Διονύση Γεωργόπουλο.

Στην συνέχεια ο Διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο «Προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής στον 21ο αιώνα»  με ειδικές αναφορές στην σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία τονίζοντας μάλιστα ότι δεν διαβλέπει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε μια μικρή δεξίωση για όλον τον κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος