FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαινιάστηκε η 21η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 18-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων στο Πάρκο Μπελογιάννη

-Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης: «Εικόνα αισιοδοξίας και ελπίδας»

Ο καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο και τα εγκαίνια της 21ηςΠανηλειακής Ανθοκομικής Έκθεσης Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκαν κανονικά το απόγευμα της Τετάρτης στο πάρκο Μπελογιάννη, σε ένα χώρο που έχει κατακλυστεί από χρώματα και αρώματα και έχει προσελκύσει τα βλέμματα του κοινού από την πρώτη στιγμή.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ.Αθανάσιος Β’, ο οποίος συνεχάρη την Δημοτική Αρχή για την προσπάθεια που κάνει κάθε χρόνο για να δώσει άλλο τόνο και να μας επαναφέρει στον επίγειο παράδεισο, ώστε όλοι να συνειδητοποιήσουν την προσφορά του πρασίνου στην ζωή μας. «Ο άνθρωπος αναπνέει, μεταμορφώνεται με τα αρώματα, όπως αρώματα πρέπει να εκπέμπει και η ζωή μας και να υπάρχει αρμονία στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε αυτή η προσπάθεια να γίνεται κάθε χρόνο, καθώς συμβάλλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης τον ευχαρίστησε θερμά και τόνισε ότι μετά τα τρία χρόνια και τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, ξεκίνησε η κανονικότητα και η Ανθοκομική Έκθεση είναι αυτή που μέσα από τα χρώματα και τα αρώματα εκπέμπει εικόνα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στην συνέχεια έκοψαν την κορδέλα και καλωσόρισαν τους πολίτες, με την ευχή να απολαύσουν τις επισκέψεις τους στην έκθεση, η οποία πλαισιώνεται από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα, όπως την βραδιά των εγκαινίων που ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακων χορών από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ και του εκπολιτιστικού και φυσιολατρικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας ‘Η Αστρινιά’, ενώ η βραδιά έκλεισε με συναυλία από τους ‘Ρουά Ματ’.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ήλιδας κ.κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, Ευγένιος Αστερής, Παναγιώτης Παναγιωτάρας και Θανάσης Γεωργόπουλος, η Γ.Γ. του δήμου κα Νικολέτα Κοκαλιάρη και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Αδαμόπουλος. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 22 Μαΐου και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την βόλτα τους σε ένα χώρο γεμάτο φυτά, λουλούδια και είδη για τον κήπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος