FOLLOW US: facebook twitter

Στη διάθεση των κτηνοτρόφων Ήλιδας και Πηνειού – Παρουσία N. Φαρμάκη τα εγκαίνια του Αγροτικού Κτηνιατρείου στην Γαστούνη 

Ημερομηνία: 07-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

Έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε περισσότερους από 3000 κτηνοτρόφους των δήμων  Πηνειού και Ήλιδας, είναι το Κτηνιατρείο της Γαστούνης που επαναλειτουργεί ύστερα από 4 χρόνια και εγκαινιάστηκε προχθές παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Έτσι, ένα σημαντικό έργο που είχε ανάγκη η περιοχή για να αντιμετωπισθούν τα καθημερινά προβλήματα και να δοθούν λύσεις σε εκατοντάδες κτηνοτρόφους, κάνοντας βιώσιμες τις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις. έγινε πραγματικότητα έπειτα από τις μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής, σε συνεργασία με τον δήμο Πηνειού.

Στο Αγροτικό Κτηνιατρείο  οι κτηνοτρόφοι από τον Δήμο Πηνειού και τον Δήμο Ήλιδας, μπορούν να διεκπεραιώνουν γραφειοκρατικές υποθέσεις χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν στην Ανδραβίδα ή στον Πύργο. Το σημαντικότερο όμως είναι πως, υπάρχει πλέον άμεση επαφή του κτηνιάτρου και των υπαλλήλων με τους κτηνοτρόφους.

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος  συγχαίροντας την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Αγροτικού Κτηνιατρείου, ευχόμενος και συμβουλεύοντας όλους τους εμπλεκόμενους να συνεχίσουν να συνεργάζονται για το κοινό καλό.

Ορμώμενος από την επισήμανση του Θεοφιλέστατου για τη μη ύπαρξη κορδέλας εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε «…δεν είναι παράλειψη. Είναι συμβολισμός και δική μας νοοτροπία ως νέα Περιφερειακή Αρχή. Δεν ήρθαμε εδώ για να κόψουμε κορδέλες. Ήρθαμε για να είμαστε δίπλα στον πολίτη, στον αγρότη και στον κτηνοτρόφο. Στόχος ολων μας η εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού κτηνοτρόφων, κάνοντας την καθημερινότητα τους ευκολότερη».

«Στόχος μας, μέσα από την επαναλειτουργία του Αγροτικού Κτηνιατρείου είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον κτηνοτρόφο της περιοχής, στις ανάγκες και στα προβλήματά του, και να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα του με απώτερο σκοπό την ενίσχυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας», δήλωσε ο Αντιπεριπεριάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος

Τέλος ο  Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και συνολικά την Περιφερειακή Αρχή για την επαναλειτουργία του Κτηνιατρείου, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού και την ενίσχυση της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος