FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» στα 82 του ο Αντώνης Φούσας

Ημερομηνία: 08-03-2022 | Συντάκτης:

-Ήταν ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων από την πυρκαγιά του 2007



Απεβίωσε προχθές σε ηλικία 82 ετών ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας σε ηλικία 82 ετών, ύστερα από τρίμηνη μάχη με τον καρκίνο, που προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αντώνης Φούσας ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην Ηλεία, καθώς ήταν αυτός που είχε αναλάβει, μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, το δύσκολο έργο να υπερασπιστεί τους συγγενείς των θυμάτων και πάλεψε για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Είχε γεννηθεί στη Ρεπετίστα Ιωαννίνων και σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες. Ήταν μάχιμος δικηγόρος από το 1974 μέχρι σήμερα, με σημαντική παρουσία και προσφορά στη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα στην ποινική. Διετέλεσε Υπουργός στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση του Ιωάννη Γρίβα, στην Οικουμενική Κυβέρνηση και στην Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων του Καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα. Υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής Ιωαννίνων με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στη Δικαιοσύνη και την Ήπειρο, ενώ άφησε σημαντικό συγγραφικό έργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος