FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» ο Θοδωρής Δάββος με το όνειρο επαναπλημμυρισμού της λίμνης Μουριάς

Ημερομηνία: 13-02-2021 | Συντάκτης:

«Έφυγε» από τη ζωή ο Θοδωρής Δάβος, ο επί χρόνια πρόεδρος και πάντα ενεργό μέλος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς και Αλφειού Ποταμού, σε ηλικία 73 ετών. Το όνειρό του ήταν ο επαναπλημυρισμός της λίμνης Μουριάς και η περιβαλλοντική ανάδειξη όλη της περιοχής και για το σκοπό αυτό είναι παλέψει για πολλά χρόνια, ενώ μαζι με άλλους ενεργούς πολίτες και φυσιολάτρες είχαν δημιουργήσει το πάρκο αναψυχής του Αλφειού και ήταν πολύ περήφανος γι αυτό, αν και στην πορεία εγκαταλείφθηκε.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Κυριακή στις 11.30 το πρωί στον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος όπου θα τον αποχαιρετίσουν η οικογένεια και οι φίλοι του.

Η Πρωινή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Θοδωρή Δάββου.

Ανακοίνωση συλλόγου:

Ο Θοδωρής Δάββος, ο συνιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου φίλων λίμνης Μουριάς και ποταμού Αλφειού δεν είναι πλέον κοντά μας. Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την αναγέννηση της λίμνης Μουριάς. Στον αγώνα αυτό υπήρξε ακούραστος και ενθουσιώδης. Με μεράκι και πραγματική αγάπη για το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας πρωτοστάτησε στη δημιουργία του πάρκου Αλφειού, ένα πάρκο που για χρόνια φιλοξενούσε ποικίλες εκδηλώσεις και αποτελούσε τόπο συνάντησης. Ο Θοδωρής ήταν η ζωντανή μνήμη της πόλης και φρόντιζε καθημερινά να θυμίζει στους συμπολίτες μας την ιστορία του τόπου μας που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τα οικοσυστήματα που βίαια καταστράφηκαν. Δεν το έβαζε εύκολα κάτω, παρ΄ όλες τις ματαιώσεις και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την αποκατάσταση της λίμνης φρόντιζε να θυμίζει στους έχοντες την τύχη της πόλης στα χέρια τους την υποχρέωσή τους να αποκαταστήσουν τον υδροβιότοπο της Μουριάς. Ευγνωμονούσε την λίμνη για όσα του είχε προσφέρει, η λίμνη γι΄ αυτόν ήταν πάντα η «γαλάζια νεράιδα». Οι σκέψεις μας δίπλα στους οικείους του, στη σύζυγό του κ. Αλεξάνδρα, στα παιδιά και στα εγγόνια του που τόσο αγάπησε. Καλό ταξίδι Πρόεδρε!

Φυσιολατρικός Σύλλογος Φίλων λίμνης Μουριάς και ποταμού Αλφειού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος