FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» ο  Σάκης Γουβιάς….Ένας γνήσιος Πυργιώτης , μια εμβληματική μορφή της πόλης

Ημερομηνία: 14-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 83 ετών από παθολογικά αίτια,  το μεσημέρι του Σαββάτου,, ο Σάκης Γουβιάς, πατέρας του συναδέλφου δημοσιογράφου Γιώργου Γουβιά.

Ο εκλιπών ήταν γιος του Γεωργίου Γουβιά, έμπορου, με καταγωγή από την Ήπειρο, μέλος μιας πολυμελούς οικογένειας, παντρεμένος με  την Άννα – Ελένη όπου μαζί απέκτησαν  τρία παιδιά, την Μαρία , τον Γιώργο και την Χριστίνα και ευτύχησε να δει τα και τέσσερα εγγονια.

Ο Σάκης Γουβιάς ήταν ένας αυθεντικός Πυργιώτης, συνήθιζε καθημερινά σε όλη του τη ζωή να κυκλοφορεί στο κέντρο  του Πύργου και ιδιαίτερα στην κεντρική πλατεία, ήταν κοινωνικός και αγαπητός,  από τις πιο πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της πόλης, είχε άποψη  και θέση για όλα τα θέματα και την κατέγραφε πολλές φορές σε άρθρα του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ενώ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ολυμπιακού αλλά και κανταδόρος!

Ο γιατρός και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης Σωτήρης Σωτηρόπουλος τον αποχαιρέτισε με ένα πολύ ωραίο κείμενο γράφοντας μεταξύ άλλων:

“Ο Πύργος χάνει τον πραγματικό Πολίτη και τον αγνό πατριώτη Σάκη Γουβιά….

Λυπάμαι που δεν μπορώ να τον αποχαιρετήσω από κοντά… Θα τον συνοδεύουν όμως τα περιστέρια του Επαρχείου που είχε υιοθετήσει… Στην οδό των Μακάρων που βαδίζει θα τον προϋπαντήσουν επώνυμοι και ανώνυμοι Ηλείοι…

Σάκης Γουβιάς ήταν η φωνή της συνείδησης του μέσου πολίτη της Ηλείας. Τολμηρός, ανιδιοτελής, πολυγραφότατος στον τοπικό Τύπο εκπροσωπούσε και ήταν άριστος γνώστης του παλιού καλού Πύργου. Θερμός θαυμαστής του “Προέδρου” -οπως έλεγε- του Ηλείου Πρωθυπουργού Στέφανου Στεφανόπουλου γνώριζε από κοντά τον Πολιτικό, τον Άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ζωής του (και κάθε μέρα μαζί με άλλους Πυργιωτες, άναβε το καντήλι του στο Νεκροταφείο).  O Σάκης Γουβιάς άφησε εποχή στο πέρασμά του…»

Η Πρωινή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον συνάδελφο Γιώργο Γουβιά και στην οικογένειά του για την απώλειά τους…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος