FOLLOW US: facebook twitter

«Ευτυχία σημαίνει Αγάπη… τίποτα άλλο»

Ημερομηνία: 08-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με επιτυχία ο «Ευτυχισμένος πρίγκιπας» από τη Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου

Μια μοναδική θεατρική εμπειρία χάρισε η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πύργου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» στην αίθουσα θεάτρου του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

eutuxismenos-prigkipas2

Οι 30 μαθητές παρουσίασαν μια υπέροχη σύνθεση που καθήλωσε με την απλότητα αλλά και το δυναμισμό της.  Προκαλώντας απανωτά συναισθήματα, οδήγησε σε ένα μοναδικό ταξίδι στη φαντασία, στις ιδέες και στους νοητικούς συνειρμούς.

Η παράσταση λιτή, υπερβατική, ένα θέαμα όπου το απλό και λιτό σκηνικό περιβάλλον, τα ηχοτοπία που γεννούσαν οι μουσικές επιλογές, οι φωτισμοί αλλά κυρίως η σωματική έκφραση των ερμηνευτών συνυπήρξαν επί σκηνής, ξεδίπλωσαν εικόνες, δημιούργησαν σκηνές ποιητικές.

eutuxismenos-prigkipas4

Αντλώντας την έμπνευση από το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ,  με οδηγό την ποιητική διάσταση του έργου έφεραν στο προσκήνιο τους συμβολισμούς του κειμένου υφαίνοντας έναν ιστό μεταξύ κωμικών και τρυφερών στιγμών.

Το ερώτημα που καθ όλη τη διάρκεια του έργου γινόταν προσπάθεια να απαντηθεί είναι το «ποιο είναι τελικά το νόημα της Ευτυχίας». Σε μια ουσιαστική συνάντηση στοχαστών και ποιητών όπως του Έρμαν Εσσε, του Λειβαδίτη, του Μπόρχες, του Σαιν Εξυπερύ αλλά και ερευνητών όπως αυτών του Χάρβαρντ όπου για 75 χρόνια  μελέτησαν επιστημονικά το θέμα της Ευτυχίας αποκαλύφθηκε η μια και μοναδική αλήθεια: «Ευτυχία σημαίνει Αγάπη… τίποτα άλλο».

eutuxismenos-prigkipas5

Ήταν συγκλονιστική η συνάντηση του δυναμισμού της νιότης με τη σοφία της ωριμότητας που εκφράστηκε απόλυτα από το στόμα του ασπρομάλλη ερμηνευτή του κ.  Ανδρέα όταν ζήτησε από το κοινό να σκεφτεί πόσες ζωές ξοδεύονται άσκοπα κυνηγώντας τα λάθος πράγματα, αφήνοντας την αγάπη να περνά απαρατήρητη, τους ανθρώπους να φεύγουν από κοντά μας χωρίς να τους συναντήσουμε ποτέ, ενώ το μόνο που έχει αξία τελικά είναι να βρεις εκείνον τον «συμβατό δότη συναισθημάτων»… γιατί

Αν μείνεις ακίνητος, υπερβολικά ακίνητος

Γίνεσαι άγαλμα και η ζωή παύει να κυλά μέσα σου…

Και μόνο όταν κάποιος μας αγαπήσει, ερχόμαστε για λίγο

Κι αν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλο, είμαστε κιόλας …

eutuxismenos-prigkipas

Στην παράσταση συνεργάστηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Αγ. Βαρβάρας: Σταυρούλα Μαντά, Χρυσάνθη Παυλοπούλου, Ανδριάνα Στουφή και  Ανδρέας Πρωτόπαπας ενώ τη θεατρική ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές: Λεωνίδας Αγαλιανός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Βασίλης Αλεξόπουλος, Ανδριάνα Αργυροπούλου,  Μαίρη Βαρβαρή, Σωτήρης Γιαννάτος, Χρήστος Γιαννόπουλος, Μάριος Γεωργόπουλος, Μαρίνα Γιουβάνη, Κατερίνα Γκουλή,  Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Καραντώνης,  Παναγιώτης Κορίζης, Δήμητρα Κυριακοπούλου, Νίκη Κωνσταντακοπούλου, Αγγελος Λαγογιάννης, Χριστίνα  Ανδ.Λεβέντη , Αγγελική Λιαροπούλου,  Ηλιάνα Mαρκοπούλου, Ιωάννα Μαρκοπούλου, Ελένη Μάρκου, Μαρίνα Μπεβούδα, Ελευθερία Νταβέλη, Ευτυχία Παναγούλη,  Ολυμπία Πισκοντάκη,  Χρήστος Ρούτσης, Παναγιώτης Σκούρας,  Σοφία Στρίγκα,   Ελένη Χριστοδουλοπούλου.

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Βρόντου. Στο θεατρικό εργαστήριο συνεργάστηκαν η Σοφία Τρυφωνοπούλου και η Κατερίνα Κουλοχέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος