FOLLOW US: facebook twitter

Έφτιαξαν μέχρι και… σαπούνι!

Ημερομηνία: 12-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

kpe-sapouni5

«Δράση του ΚΠΕ Κρεστένων με το ΓΕΛ Πελοπίου και συνεργαζόμενα σχολεία από το εξωτερικό»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων υλοποίησε εκπαιδευτική δράση με μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Πελοπίου και συνεργαζόμενων σχολείων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS, καθώς και στο πλαίσιο του Έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περ/κή Εκπ/ση, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ενωση (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους».

kpe-sapouni

Η δράση υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων. Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία, την Εσθονία, τη Λιθουανία,, καθώς και από την Ελλάδα, ενημερώθηκαν για τις θεωρητικές αρχές της εκπαίδευσης για την αειφορία, όπως υλοποιείται στη χώρα μας, καθώς και για τη στοχοθεσία και το περιεχόμενο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Κρεστένων, από τον Υπεύθυνο του Κέντρου, κ. Πέτρο Γαβρά.

kpe-sapouni2

Στη συνέχεια το μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Κέντρου, κα. Αναστασίου Σταματία, παρουσίασε ένα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Κέντρου: «Φύση και Άθληση στο Ιερό της Αρχαίας Ολυμπίας». Ακολούθησαν παιχνίδια επικοινωνίας και συνεργασίας στον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ.

kpe-sapouni4

Εκτός από τις θεωρητικές παρουσιάσεις υλοποιήθηκε και βιωματικό εργαστήριο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο εργαστήριο σαπουνιού, που συντόνισε η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη τοη Κέντρου, κα. Τσούρα Αγγελική. Παρήγαγαν σαπούνι από χρησιμοποιημένο ελαιόλαδο, με στόχο την αειφορική διαχείριση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

kpe-sapouni3

Η συγκεκριμένη δράση ενίσχυσε την επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών από διάφορες χώρες με στόχο την προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέσω της δημιουργικής συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών, στην κατεύθυνση μιας εκπαίδευσης για την αειφορία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος