FOLLOW US: facebook twitter

«Εφημερία με έναν μόνο γιατρό θέτει σε κίνδυνο ζωές»: Στην Εισαγγελέα προσέφυγαν οι Καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:

Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, προσέφυγαν οι Καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πύργου μέσω της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών καθώς μετά την αποχώρηση μιας συναδέλφου τους, η εφημέρευση τους είναι πλέον επισφαλής και παρότι η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας είναι ενήμερη δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο.

Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί και έχουν παρουσιαστεί αυτές οι δυσλειτουργίες στο Καρδιολογικό τμήμα,που όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του έχει σώσει πάρα πολλές ζωές και σήμερα υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς;

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην διάρκεια της εφημερίας είναι αναγκαίο να εφημερεύουν δυο ιατροί, ένας ειδικευμένος καρδιολόγος και ένας βοηθός. Δεδομένο ότι ο μοναδικός καρδιολόγος ταυτόχρονα εφημερεύει σε τρία τμήματα, (Καρδιολογική Εντατική μονάδα, Τμήμα Επειγόντων και την Καρδιολογική κλινική καθώς επίσης καλύπτει τα καρδιολογικά περιστατικά για όλα τα υπόλοιπα τμήματα) στην περίπτωση που εμφανιστεί ένα σοβαρό έμφραγμα, ο ασθενής θα πρέπει να διακομιστεί στην Πάτρα συνοδεία ιατρού προκειμένου να αντιμετωπιστεί τυχόν επιπλοκή στη διαδρομή. Ταυτόχρονα όμως στην Καρδιολογική Εντατική Μονάδα νοσηλεύονται ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά πρόβλημα που χρήζουν τη συνεχή παρουσία Καρδιολόγου και δεν είναι δυνατόν ο ένας και μοναδικός Καρδιολόγος να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και ένα σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό στην κλινική ή στα ΤΕΠ ή σε οπουδήποτε άλλο τμήμα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς.

Η εφημέρευση λοιπόν, όπως διαπιστώνεται, είναι επισφαλής σε ένα τμήμα που εφημερεύει καθημερινά καλύπτοντας ολόκληρη την Ηλεία. Τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα εφημεριών των βοηθών ιατρών του Καρδιολογικού έχουν επανειλημμένως τονιστεί με αναφορές των γιατρών στη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και στην Ιατρική Υπηρεσία, χωρίς όμως, να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο για την κάλυψη των προγραμμάτων. Αποτέλεσμα είναι να  υπάρχουν κάποιες εφημερίες όπου στο Νοσοκομείο υπάρχει ένας Καρδιολόγος μόνος του.

Έρευνα σε βάθος

Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται και η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηλείας για το θέμα  της μη επαρκούς στελέχωσης των ΤΕΠ με Παθολόγους μετά την αναφορά των Παθολόγων. Σύμφωνα με πηγές, χθες κατέθεσαν η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη του Παθολογικού τομέα ενώ κλήθηκαν και οι Παθολόγοι του τμήματος με τις καταθέσεις τους να ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα. Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας, παρότι κλήθηκε δεν κατάφερε να παραστεί λόγω απουσίας του.

Πηγές αναφέρουν πως υπάρχει διάθεση η έρευνα να φτάσει σε βάθος καθώς προκύπτουν και άλλες δυσλειτουργίες και σε άλλα τμήματα, όπως η Καρδιολογική αλλά και στη γενικότερη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου όπως π.χ. οι σημαντικές ελλείψεις ακόμα και σε προστατευτικό εξοπλισμό στις μονάδες Covid…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος