FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για τις νέες Προσκλήσεις του Προγράμματος “ΦιλόΔημος»: “Για την κοινωνία μαζί με την κοινωνία”

Ημερομηνία: 19-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Οι δύο νέες Προσκλήσεις του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» για τη χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύψους 520 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης  έρχονται να αποδείξουν πως αυτή η κυβέρνηση χαράζει πολιτική για την κοινωνία, μαζί με την κοινωνία.

Οι νέες προσκλήσεις συντάχθηκαν σε συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και έρχονται να καλύψουν πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται από τους ίδιους τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Αφορούν βασικές υποδομές στην ύδρευση, την οδοποιία, την αντιπλυμμηρική θωράκιση και αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες. Έρχονται σε συνέχεια των προηγούμενων για την συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων κτλ.

Το κρίσιμο τώρα για τον Νομό μας είναι οι Δημοτικές Αρχές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχονται, να ανταποκριθούν γρήγορα στις νέες προκλήσεις και να εκμεταλλευτούν τα διαθέσιμα κονδύλια προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, όπως ακριβώς στοχεύει και η στρατηγική της κεντρικής κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα  «ΦιλόΔημος Ι» μαζί με το παράλληλο «ΦιλόΔημος ΙΙ» που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στοχεύουν στην στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης χρηματοδοτούν ήδη τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας με 1,575 δισ. ευρώ με πρόβλεψη συνολικά τα 2,3 δισ. ευρώ έως το 2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος