FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλες τις ηλικίες»

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, που «θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών» με αποτέλεσμα ο νέος κατώτατος να ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, σύμφωνα με την υπουργό εργασίας  Έφη Αχτσιόγλου.

Παράλληλα η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε το πρόγραμμα «Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας», το οποίο θα επιδοτεί από 12.000 μέχρι 36.000 ευρώ την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που έκλεισαν στα χρόνια της κρίσης και αφορά σε 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούμενους, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα µόνοι ή μαζί µε άλλους.

Όπως σημείωσε η υπουργός, το πρόγραμμα είναι για ανθρώπους οι οποίοι έκλεισαν την επιχείρησή τους ή ήταν αυτοαπασχολούμενοι, ή ελεύθεροι επαγγελματίες και  σταμάτησαν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις μήνες. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος επιχορήγησης για δώδεκα επιπλέον μήνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος