FOLLOW US: facebook twitter

Ευχές για στήριξη του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Με την ευχή, τα δύσκολα και πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πύργου εξαιτίας της υποστελέχωσης του, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να ξεπεραστούν, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Πύργου παρουσία των εργαζομένων και του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρου Πολίτη, αλλά και των βουλευτών Διονυσίας Αυγερινοπούλου, Ανδρέα Νικολακόπουλου, Μιχάλη Κατρίνη, του πρ. βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, του υπ. Βουλευτή Νίκου Καλάκου, αλλά και του πρώην Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργίου απεύθυνε έκκληση σε όλους όσους θέτουν τον εαυτό τους, στην κρίση του λαού της Ηλείας να στηρίξουν το χώρο της υγείας, τονίζοντας ότι είναι «χρέος τους» απέναντι στους συμπολίτες ψηφοφόρους τους. «Αυτοί είναι η δύναμή σας και αυτοί σας στέλνουν στα έδρανα της βουλής, για αυτούς λοιπόν θα πρέπει να αγωνιάτε και να αγωνίζεστε και η υγεία τους είναι το πολυτιμότερο αγαθό και θα πρέπει να έχουν κ αυτοί δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Η επίτευξη των στόχων μας χρειάζεται ομοψυχία, δράση από κοινού και όχι αποσπασματικά και εξ απαλών ονύχων ο αγώνας πρέπει να είναι συλλογικός πέραν από πολίτικες ταυτότητες. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας και την επαρκή στελέχωση του».

Αρχικά ο κ. Γεωργίου μίλησε για τα δυο δύσκολα χρόνια της πανδημίας αλλά στάθηκε στους τελευταίους μήνες όπου το Νοσοκομείο δέχεται μεγάλη πίεση κυρίως στην Παθολογική για την οποία αναζητάτε λύση που ακόμα δεν έχει βρεθεί. «Επικεντρώνοντας όλη μας την προσοχή στο πρόβλημα της παθολογικής κλινικής έχουμε ξεχάσει τις ελλείψεις στις υπόλοιπες κλινικές οι οποίες παράγουν αξιόλογο έργο με το ελάχιστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να στελεχωθούν και αυτές επαρκώς για να μην φτάσουμε κάποια στιγμή στην κατάσταση της παθολογικής ζητάμε την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» είπε ακολούθως ζήτησε και την στήριξη όλων των συναδέλφων του στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις που υλοποιεί ο Σύλλογος καλώντας τους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και ένταξη του κλάδου τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος