FOLLOW US: facebook twitter

ΕΦΑ Ηλείας: “Να αγοράσει ο δήμος Ολυμπίας το ένα μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη”

Ημερομηνία: 18-10-2022 | Συντάκτης:

Πρόταση του αρχαιολόγου της ΕΦΑ Ηλείας Κ. Αντωνόπουλου προκειμένου να τοποθετηθεί στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αρχαίας Ολυμπίας να προσπαθήσει να αγοράσει τουλάχιστον το ένα από τα  δύο μετάλλια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη που έφυγε πρόωρα χτυπημένος από σπάνια μορφή καρκίνου αλλά με το κεφάλι ψηλά, τα οποία θα βγουν κατόπιν επιθυμίας του  σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά, καταθέτει με ανάρτησή του στο φβ ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.  Στόχος το μετάλλιο αυτό να κοσμήσει το  Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που πρέπει- όπως αναφέρει-  επιτέλους να ανοίξει τις πύλες του! Παράλληλα προτείνει να δοθεί το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαϊδη σε έναν από τους δρόμους της Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να τιμήσει ο ιερός τούτος τόπος που πρεσβεύει τα Ολυμπιακά ιδεώδη έναν κορυφαίο αθλητή και έναν σπάνιο άνθρωπο που συγκλόνισε τους πάντες με την αποχααορετιστήρια επιστολή του.

Σημειώνουμε δε ότι το 2008 ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ήταν στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία, ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. και μάλιστα η  Χορογράφος των τελετών Αφής της Φλόγας Άρτεμις Ιγναντίου,  ανάρτησε την ημέρα του θανάτου του, αείμνηστου Ολυμπιονίκη μας, μια φωτογραφία από το δωμάτιο του στηνδΙΕΘΝΉ Ολυμπιακή ακαδημία στην Ολυμπία, όπου έχει το όνομα του και μέσα φωτογραφίες του γράφοντας: «Χάρηκες όταν σου έστειλα την φωτογραφία και συγκινηθήκαμε με τις αναμνήσεις απο το 2008 όπου ήσουν ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος μας ! Μου φαίνεται Απίστευτο !! Πάντα στο φως Αλέξανδρε!» . Να συμπληρώσουμε ότι η οικογένεια του Αλέξανδρου αποφάσισε χθες και αυτήν την δάδα του 2008 που άναψε στην Ολυμπία να την δημοπρατήσει μαζί με τα μετάλλια του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος