FOLLOW US: facebook twitter

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Ημερομηνία: 23-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ξεκινώντας από το 2016, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιέρωσε και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, την Παρασκευή 23 Απριλίου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου υλοποιηθήκε μία σειρά δράσεων τιμώντας την Ημέρα. Η ψυχολόγος του σχολείου, Μουρτεζά Μίνα διάβασε στους μαθητές το παιδικό βιβλίο «Ο κόκκινος γίγαντας» από την συγγραφέα Τασάκου Τζέμη, με τους μαθητές μας να συζητούν στο τέλος την ιστορία του παραμυθιού απαντώντας σε ερωτήσεις κατανόησης των εκπαιδευτικών. Εν συνεχεία,  δόθηκε σε όλους τους μαθητές το βιβλίο «Μύθος – Βουνά & Ποτάμια της Ελλάδας» από την συγγραφέα Αγνή Βλαβιανού – Αρβανίτη, ένα βιβλίο που προβάλλει την φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά, κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο την ημέρα αυτή.

Στόχος της Ημέρας, είναι η προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος