FOLLOW US: facebook twitter

ΕΔΕ για τη στάση αστυνομικών στην επίθεση κατά δημοσιογράφων του OPEN

Ημερομηνία: 10-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Από τη ΓΑΔΑ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη στάση που τήρησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια πρωτοφανούς επίθεσης κατά συνεργείων του τηλεοπτικού καναλιού Open, σε πρόσφατο ρεπορτάζ από τα καμένα.


Για το ίδιο θέμα διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από το τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα μετά την επίθεση, η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη, εκ των θυμάτων, μίλησε στο κανάλι αναφέροντας ότι ομάδα περίπου 15 ατόμων τους επιτέθηκε, έσπασε τα τζάμια του αυτοκινήτου, χτύπησε τον δημοσιογράφο  Κώστα Αλατζά, έκλεψε τον οπερατέρ και κατέστρεψε εξοπλισμό του καναλιού.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς δήλωσε πως στην επίθεση έλαβαν μέρος τουλάχιστον 15 άτομα, τα οποία «είχαν μια τεράστια οργή κατά των καναλιών… και έβριζαν τους δημοσιογράφους που τους χαρακτηρίζουν ψεκασμένους». Είπε ότι στα άτομα αυτά «υπήρχε μια φρασεολογία και ένας τραμπουκίστικος τρόπος δράσης που εμένα με παραπέμπει σε φασίστες».

Τόνισε πως στο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον 20-30 αστυνομικοί, οι οποίοι παρέμειναν θεατές στο επεισόδιο, εκτός από έναν αστυνομικό, ο οποίος «πρόταξε τα στήθη του» στο παράθυρο του αυτοκινήτου που ήταν σπασμένο, προκειμένου να μην ξαναχτυπήσουν τον δημοσιογράφο.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος