FOLLOW US: facebook twitter

Έμπρακτη στήριξη των πληγέντων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας από τον Μητροπολίτη κ. Γερμανό

Ημερομηνία: 11-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Συνάντηση με Γεωργιόπουλο και επικεφαλής παρατάξεων

Την έμπρακτη στήριξή του προς τον πυρόπληκτο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός σε συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, την Δευτέρα 9 Αυγούστου.

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.κ. Θύμιο Κοτζά, Γιώργο Αηδόνη και Γιώργο Γεωργούλη, ο κ. Γερμανός δήλωσε ότι παραχωρεί το κτίριο του πρώην οικοτροφείου Πελοπίου «Αγία Ιουστίνη» για τις ανάγκες φιλοξενίας και στέγασης πυρόπληκτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για όσο διάστημα χρειαστεί. Επίσης, τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας θα καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σημαντικό χρηματικό ποσό για την οικονομική στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται για την αποκατάσταση.

Ο κ. Γερμανός ακόμη εξέφρασε την επιθυμία μέσα από την βοήθεια αυτή να ωφεληθούν και οι πληγέντες κτηνοτρόφοι με χορήγηση ζωοτροφών, ενώ δήλωσε ότι θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του πυρόπληκτου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.Ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γερμανό, τονίζοντας ότι για μια ακόμη φορά η τοπική Εκκλησία δείχνει με πράξεις την αγάπη και το ενδιαφέρον της για τους πληγέντες συνανθρώπουςμας.

Σύσκεψη με τους αρχηγούς των παρατάξεων

Πριν την επίσκεψη του Μητροπολίτη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημερωτική σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.κ. Θύμιο Κοτζά, Γιώργο Αηδόνη και Γιώργο Γεωργούλη, με θέμα την πυρκαγιά. Ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τους αρχηγούς των παρατάξεων για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, των προβλημάτων και των αναγκώνπου έχουν προκύψει, ενώ έγινε εκτίμηση της όλης κατάστασης. Συζητήθηκε ακόμη η συγκρότηση τετραμελούς επιτροπής αιρετών με τη συμμετοχή ενός μέλους από κάθε παράταξη, για την οργάνωση και επίβλεψη των αναγκών που προκύπτουν από την κατάσταση αυτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος