FOLLOW US: facebook twitter

Εμπορικός Σύλλογος Βουπρασίας: Όνειρο θερινής νυκτός αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Ημερομηνία: 03-11-2020 | Συντάκτης:
-Πέντε χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015

Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 τέτοια εποχή στη Βάρδα και τη Βουπρασία ( αλλά και δύο ακόμα διαδοχικές πλημμύρες τα επόμενα δύο χρονια) , όπου οι ζημιές ήταν τεράστιες κυρίως για τους επαγγελματίες και τις εμπορικές επιχειρήσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Βουπρασίας και ο πρόεδρος Ανδρέας Τσίρος σε ανάρτησή του καυτηριάζει αφενός το θέμα των αποζημιώσεων που αποδείχθηκαν όνειρο θερινής νυκτός  και αφετέρου των αντιπλημμυρικών μέτρων. Τις παρεμβάσεις δηλαδή που περίμεναν να γίνουν για την εκτροπή των όμβριων υδάτων, ένα έργο που  δεν υλοποιήθηκε και που ενδεχομένως σε μια νεα μεγάλη νεροποντή θα βρει ανοχύρωτη την περιοχή.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βουπρασίας Ανδρέας Τσίρος αναφέρει “… πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 οι οποίες προκλήθηκαν όταν μετά από παρατεταμένη μεγάλη βροχόπτωση, νερά που προήλθαν από την περιοχή Ψάρι – Κουγέικα μπήκαν στην πόλη της Βάρδα από την είσοδο της Αγ. Νικολάου με αποτέλεσμα αυτά που ζήσαμε όλοι.

Το 2016 η φύση μας έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που μπορεί να συμβαίνει όταν υπάρχουν παρατεταμένες βροχοπτώσεις . Όλοι θυμόμαστε την πλημμύρα του 2015 &τo πανηγύρι που στήθηκε σε βάρος των πληγέντων , Δήμαρχοι , Περιφερειάρχες , Βουλευτές και κάθε αρμόδιος ήρθε στην Βάρδα να φωτογραφηθεί και να μας σώσει .

Οι αποζημιώσεις όνειρο θερινής νυκτός (ελάχιστοι αποζημιώθηκαν στο 30% των ζημιών που μπορούσαν να αποδείξουν, τέσσερα χρόνια μετά ) έγιναν εφαλτήριο για παράγοντες και βουλευτές για ψηφοθηρία μια και κατόπιν δικών τους ενεργειών οι πληγέντες θα αποζημιωνόταν.Οι θέσεις του συλλόγου τότε ήταν άμεση αποζημίωση στο σύνολο των καταστροφών , διάνοιξη της Βέργας ( για να μην πλήγεται η Παλιά Μανωλάδα ) και εκτροπή των υδάτων που έρχονται πάνω από την Βάρδα πριν πέσουν στην Αγ. Νικολάου στην Βέργα , στο ύψος της χάραξης της υπoκατασκευής Νέας Εθνικής Οδού.Τα χρόνια πέρασαν η Βέργα ανοίχτηκε (ευτυχώς), αλλά η εκτροπή των υδάτων ακόμα δεν έγινε. Καλό θα είναι οι αρμόδιοι όποιοι και αν είναι αυτοί να προχωρήσουν άμεσα στο έργο για να αποφύγουμε μια σίγουρη νέα καταστροφική πλημμύρα. Έχουμε βαρεθεί σωτήρες εκ των υστέρων”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος