FOLLOW US: facebook twitter

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ανησυχία και ερωτήματα για το μέλλον των επιχειρήσεων

Ημερομηνία: 14-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την ανησυχία του για το μέλλον των επιχειρήσεων εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου καταθέτοντας και μια σειρά ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Ξανθούλης, μη έχοντας συνέρθει  από το πρώτο  lock down και με το δεύτερο να είναι αβέβαιο ποτέ θα αρθεί θέτει κάποια ερωτήματα.

1/  Να μας πουν τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους με κρατική εντολή ,ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ , για τους εργαζόμενους ανακοινωθήκαν μετρά για τους επιχειρηματίες τι?

2/ Τι γίνετε με τις τρέχουσες υποχρεώσεις [εφορία –εφκα – ασφαλιστικές εισφορές  – 60% από τα ενοίκια ] που λήγουν στο τέλος του μηνά . Πως θα πληρωθούν  αφού τα καταστήματα είναι κλειστά ?  [Έχει δοθεί παράταση μόνο για τις ρυθμιζόμενες οφειλές και το ΦΠΑ για Γ κατηγορίας βιβλία ]

3/ Γιατί ενώ δίνετε η δυνατότητα μείωση του ενοικίου στους εργαζόμενους που έχουν φοιτητή σε άλλη πόλη και εργάζονται σε πληττόμενη επιχείρηση  δεν γίνετε το ίδιο και με τους επιχειρηματίες .  Αυτοί είναι παιδιά άλλου θεού ?

4/ Ζούμε στην εποχή που όλα γίνονται ηλεκτρονικά  ,γιατί δεν δίνετε η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προσθέτουν  ΚΑΔ  η να μετατρέπουν ένα υπάρχων  ηλεκτρονικά παρά μόνο με φυσική παρουσία μετά από ραντεβού ?

5/ Είναι αλήθεια ότι ανακαλούνται η ήδη εγκεκριμένες αποφάσεις για το πρόγραμμα εργασίας μέσω ΟΑΕΔ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επτά [7] μήνης απασχόλησης 1100  θέσεων εργασίας στο όποιο περιελάμβανε πλήρης κάλυψης μισθολογικού κόστους ;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος