FOLLOW US: facebook twitter

Εμπόδιο οι εφημερίες για τα εμβόλια στα Κέντρα Υγείας

Ημερομηνία: 02-02-2021 | Συντάκτης:
Το δύσκολο πρόβλημα που καλείται να λύσει η 6η ΥΠΕ

Δύσκολη εξίσωση καλείται να λύσει η 6η ΥΠΕ για να ξεκινήσει η λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Ηλείας ως εμβολιαστικών κέντρων, καθώς το υπάρχον ιατρικό προσωπικό αδυνατεί να εμβολιάζει και ταυτόχρονα να συμμετέχει στις εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», από την πλευρά των γιατρών ορισμένων Κέντρων Υγείας επισημάνθηκε προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, πως δεν είναι ανθρωπίνως εφικτό να εφημερεύουν οι αγροτικοί γιατροί και την επόμενη μέρα να πραγματοποιούν μαζικό εμβολιασμό στον τοπικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ρυθμιστεί το πρόβλημα και ήδη κάποιοι γιατροί εξαιρέθηκαν από την κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αναπόφευκτα αρρυθμίες, αφού το ιατρικό δυναμικό οριακά επαρκεί μέχρι τώρα για τις εφημερίες και τα Κέντρα Υγείας χρειάζονται οπωσδήποτε και τους αγροτικούς γιατρούς για να προχωρήσει με επιτυχία και ασφάλεια ο εμβολιασμός.

Ο στόχος της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας είναι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα Κέντρα Υγείας Γαστούνης και Ζαχάρως στις 10 Φεβρουαρίου, κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο, ειδικά αν το τρίτο κύμα της πανδημίας αυξήσει εκ νέου την πίεση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου με νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού στην κλινικη και δεν στελεχωθεί ο νομός με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος