FOLLOW US: facebook twitter

E.O.K.: Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή-Κάμερες σε όλα τα γήπεδα για τη μετάδοση αγώνων

Ημερομηνία: 23-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ενα έργο πνοής που αλλάζει όχι μόνο την ΕΟΚ και το μπάσκετ, αλλά σταδιακά και όλο τον ελληνικό αθλητισμό, παρουσιάστηκε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ο οικοδεσπότης πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος και οι εκλεκτοί καλεσμένοι, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας που περνάει την ΕΟΚ στην ψηφιακή εποχή, αλλά εφοδιάζει και τα γυμναστήρια της χώρας με κάμερες για την μετάδοση όλων των αγώνων.

Από αύριο κιόλας ξεκινάει το ψηφιακό μητρώο για τα σωματεία της ΕΟΚ και δρομολογείται η πλήρης ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών (επικοινωνία, μεταγραφές, φύλλα αγώνα κλπ). Εκτός αυτού μάλιστα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σήμερα που εορτάζεται η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, συμβολικά ανακοίνωσε και την Ψηφιακή Κάρτα Αθλητή/ Αθλούμενου που θα υλοποιηθεί για όλο τον αθλητισμό της χώρας τις προσεχείς εβδομάδες. 

Τα σημεία κλειδιά του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της ΕΟΚ:

*Σκοπός: Υλοποίηση του έργου «Πλήρως αυτοματοποιημένη Τηλεοπτική Μετάδοση Αγώνων από μια κάμερα μέσω διαδικτύου

*Συνεργασία όλων μας, ώστε να εγκατασταθούν στα γήπεδα ανά την επικράτεια στατικός εξοπλισμός (χωρίς να απαιτείται χειριστής), σύστημα προβολής και λήψης εικόνας και ήχου, κατάλληλο συνοδευτικό λογισμικό, δίκτυο υψηλών ταχυτήτων σε όλους τους χώρους των γηπέδων, για την απρόσκοπτη μετάδοση των αγώνων.

*Διάρκεια μνημονίου: Πέντε χρόνια

*Χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

*Υφυπουργείο Αθλητισμού και ΚΕΔΕ θα μεριμνήσουν για την διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων

*Η ΕΟΚ θα είναι ο φορές υλοποίησης και λειτουργίας του έργου

*Ψηφιακός μετασχηματισμός του αθλητισμού και της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Β. Λιόλιος (πρόεδρος ΕΟΚ)

«Πολύ μεγάλη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ»

 «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ένα μπασκετικό πάνελ. Ξέρω πάρα πολύ καλά την αγάπη που έχουν οι παρευρισκόμενοι για τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα. Υπάρχει προϊστορία μπασκετική, γιατί όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας είχαμε την τρέλα, την αγάπη να παίξουμε μπάσκετ. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό εν συνόλω, για το ελληνικό μπάσκετ. Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Πιερρακάκη. Θέλω να ξέρετε ότι το σπίτι μας είναι ανοιχτό, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θέλουμε να έχουμε πάρα πολύ στενές σχέσεις. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη βοήθεια αυτή και τη συνεισφορά που κάνετε με τη συνυπογραφή αυτού του μνημονίου.

Είναι εδώ και ο κύριος Λιβάνιος ο οποίος είναι η ψυχή όλου αυτού που δημιουργείται εδώ σήμερα και τον ευχαριστώ προσωπικά πάρα πολύ για τη σημερινή υπογραφή του μνημονίου. Φυσικά ο κύριος Αυγενάκης ο οποίος έχει γίνει πολύ γνώριμος εδώ και τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που μας στηρίζει και φυσικά καλωσορίζουμε και τον κύριο Παπαστεργίου που είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Ξέρουμε πολύ καλά πως στηρίζει και ο ίδιος τον αθλητισμό. Το μπάσκετ είναι σε κάθε περιοχή και γωνιά της Ελλάδος και χαιρόμαστε που είναι εδώ μαζί μας και συνυπογράφετε αυτή τη μεγάλη μέρα αυτή τη μεγάλη στιγμή, που θα το καταλάβουμε τα επόμενα χρόνια που έρχονται το τι σημαίνει η σημερινή μέρα, τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός, τι σημαίνει Ελλάδα του 2022 που βαδίζει προς το μέλλον, τι σημαίνει Ομοσπονδία, αθλητισμός ο οποίος προχωράει μπροστά. Τι σημαίνει να πάμε στην επόμενη μέρα, στην επόμενη γενιά. Γι αυτό είμαστε όλοι μα εδώ και είμαι σίγουρος ότι είμαστε εδώ όλοι για ένα πράγμα, για να χτίσουμε την επόμενη Ελλάδα, τη νέα Ελλάδα στην επόμενη γενιά».

Κ. Πιερρακάκης (Yφυπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης) 

«Οι κάμερες στα γήπεδα είναι μόνο η αρχή»

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Πράγματι έχουμε μια μπασκετική ερασιτεχνική -στη δική μου περίπτωση- προϊστορία, ευελπιστούμε βέβαια ότι έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία σε άλλες δραστηριότητες από αυτό που δείξαμε τότε, αλλά πάντα η αγάπη μας για το μπάσκετ είναι απόλυτα σταθερή. Σήμερα ουσιαστικά είναι η πρώτη από τις σχετικές δράσεις που ολοκληρώνουμε,  στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά στενής συνεργασίας που έχουμε με τον κύριο Αυγενάκη. Η αγάπη του για εσάς στην ΕΟΚ κύριε πρόεδρε είναι πολύ μεγάλη. Κάθε φορά που μιλάμε τονίζει τα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνουμε. Σήμερα έχουμε ένα πρώτο παραδοτέο, η ψηφιοποίηση που έχει σχέση με το μητρώο της Ομοσπονδίας είναι κάτι που ξεκινάει από αύριο.

Υπήρχε το μητρώο και δεν υπήρχε η ψηφιακή του διασύνδεση. Έπρεπε να στέλνει κανείς πακτωλούς χαρτιού σε εσάς για μπορεί να γίνεται η είσοδος των δεδομένων με το χέρι. Πλέον κάποια πράγματα διασυνδέονται και αυτό αλλάζει. Το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο υπογράφουμε και που πολύ σωστά είπατε ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι ο αρχιτέκτονας του σχεδίου. Η δουλειά που κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε στατικό εξοπλισμό, κάμερες στα γήπεδα στα οποία θα μας υποδείξετε σε όλη τη χώρα για να μπορεί να γίνεται απευθείας μετάδοση. Αυτό είναι μόνο η εκκίνηση, μία αρχή. Συζητήσαμε και πάρα πολλά άλλα. Η δουλειά που θέλουμε να κάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον οποίο ο κ. Λιβάνιος κι εγώ αντιλαμβανόμαστε ως τρίτο ψηφιακό επικεφαλής της χώρας και είναι μεγάλη μας χαρά γιατί διαχέεται συνολικότερα η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε της πτυχή και τον ευχαριστώ πάρα πολύ και προσωπικά για τη βοήθεια».

Πηγή: E.O.K. (basket.gr)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος