FOLLOW US: facebook twitter

Ε.Ο.Κ.: Μέχρι τρεις μεταγραφές ανήλικων αθλητών-Η μεταγραφική περίοδος

Ημερομηνία: 24-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στο νέο κανονισμό εγγραφών-μεταγραφών 2022-2023, που ανάρτησε η Ε.Ο.Κ., υπάρχει μια πολύ σημαντική αλλαγή. Κάθε σωματείο μπορεί πλέον να κάνει μέχρι τρεις μεταγραφές ανήλικων αθλητών χωρίς την συγκατάθεση του σωματείου τους και μόνο μία από αυτές μπορεί να είναι στην ηλικιακή κατηγορία 16-18 ετών. Έτσι, οι «δυνατές» ομάδες δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίρνουν όσους μικρούς θέλουν από άλλα σωματεία.

Η μεταγραφική περίοδος ορίζεται ως εξής:
• 1η Ιουλίου έως 10 Ιουλίου για καταστάσεις αθλούμενων μελών (μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας της Ε.Ο.Κ., τα σωματεία θα πρέπει να διαγράψουν όσους αθλητές δεν επιθυμούν να διατηρήσουν στη δύναμή τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο). Τα σωματεία θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ο.Κ. από την έναρξη λειτουργίας της έως τις 10 Ιουλίου, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο αρχείο των αθλητών, αλλά και δικαίωμα να διενεργήσουν μεταγραφές.
• 15 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου: θα πραγματοποιηθούν όλες οι μεταγραφές ανεξαρτήτως τύπου, ήτοι ελεύθερες χωρίς συγκατάθεση σωματείου, προσωρινής διάρκειας και αποδεσμεύσεις.
• Μεταγραφές αθλητών θα πραγματοποιούνται και κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, από 15/12/2022 έως 15/1/2023 μόνο με συγκατάθεση σωματείου, ήτοι ελεύθερες, προσωρινής διάρκειας και αποδεσμεύσεις και η έναρξη ισχύος του δελτίου θα είναι άμεση.

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος