FOLLOW US: facebook twitter

Ε. Καραλής: «Oι αθλητές του Fly Olympia ενθουσιάστηκαν όταν τους προσκαλέσαμε στην Αρχαία Ολυμπία»

Ημερομηνία: 12-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σήμερα, Κυριακή, στις 7μ.μ., μπροστά από το Δημαρχείο της Αρχ. Ολυμπίας, θα διεξαχθεί το διεθνές μίτινγκ επί κοντώ, που διοργανώνει ο Πυργιώτης στην καταγωγή σπουδαίος επικοντιστής, Εμμανουήλ Καραλής, 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο. Ο «Μανόλο» σε δηλώσεις του στο Sport24.gr, τόνισε πως οι αθλητές του Fly Olympia ενθουσιάστηκαν όταν προσκλήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και πως επιθυμία όλων των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός.

Προετοιμάζουμε το Fly Olympia από τον Οκτώβριο. Όταν έστειλα τις προσκλήσεις στους αθλητές ενθουσιάστηκαν όλοι με το γεγονός ότι γίνεται ένα μίτινγκ στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία. Κάποιος μάλιστα μού είπε «πες μου πότε είναι το μίτινγκ και έρχομαι και με τα πόδια αν χρειαστεί». Δεν το περιμέναμε ότι θα αντιδράσουν με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό. Τόσο πολύ δεν το περιμέναμε. Φαντάσου, θα αγωνιστούν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου που συχνά αναφέρονται στον Ολυμπισμό και στη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία όχι να αγωνιστούν, αλλά να δουν από κοντά τον τόπο, στον οποίο γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το σημείο όπου γίνεται η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Θα τους κάνουμε και ξενάγηση στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου και θα τους πάμε και στο σημείο όπου γίνεται η Αφή. Επίσης, για εμάς είναι υπέροχο που έχουμε τη δυνατότητα να τούς φιλοξενήσουμε μέσα στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Δεν σου δίνεται εύκολα η ευκαιρία να φιλοξενήσεις αθλητές σε αυτή την εγκατάσταση που έχει έναν τόσο καλό αγωνιστικό χώρο”, είπε ο 22χρονος πρωταθλητής στο SPORT24 και στη συνέχεια ανέφερε έναν προς έναν τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το διεθνές μίτινγκ.

“Ο κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Δυτικής Ελλάδας είναι ο άνθρωπος που μου έκανε την πρόταση να γίνει αυτό το σημαντικό γεγονός στην Αρχαία Ολυμπία και μου είπε ότι θα με στηρίξει από την αρχή. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Γιάννη Παλαιολόγο, από τον συνδιοργανωτή σύλλογο ΑΓΕΠ (Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου). Και οι δύο έδειξαν σπουδαίο αθλητικό πνεύμα και έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξουν το Fly Olympia.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μας αγκάλιασε με μεγάλη ζεστασιά και μάς φιλοξενεί, όπως και η ΔΟΑ, στις εγκαταστάσεις της οποίας θα μείνουν και θα προπονηθούν όλοι οι αθλητές. Εννοείται είναι στο πλευρό μας ο ΣΕΓΑΣ και η ΓΓΑ, ενώ πρέπει να επισημάνω ότι είμαστε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του Visit Greece. Οι άνθρωποι αυτοί βοήθησαν ανιδιοτελώς”.

«Θέλουμε να γίνει θεσμός το Fly Olympia»

Το “Fly Olympia–Street Pole Vault” έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει ένα από τα κορυφαία μίτινγκ στο είδος του, με μεγαλύτερο ατού του τον τόπο διεξαγωγής του που εμπνέει όλους τους αθλητές. Ανήκει στην κατηγορία Continental tour challenger meeting της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

“Θέλουμε να γίνει θεσμός το Fly Olympia. Να καθιερωθεί και να διεξάγεται κάθε χρόνο. Οι αντίστοιχοι αγώνες που πάω στο εξωτερικό γίνονται μπροστά σε μνημεία, σε γνωστές πλατείες. Συχνά οι συναθλητές μου με ρωτούσαν ”εσύ από ποιο μέρος είσαι στην Ελλάδα;”, επειδή πολλοί εξ αυτών διοργανώνουν τέτοια μίτινγκ σε ένα δυνατό σημείο της πόλης τους και καλούν άλλους αθλητές. Τους απαντούσα ”από την Αρχαία Ολυμπία”, που είναι δίπλα από τον τόπο καταγωγής μου και για να καταλάβουν πιο εύκολα ποια περιοχή εννοώ. Με ρωτούσαν ”γιατί δεν κάνετε κάτι εκεί;”, “γιατί δεν κάνετε έναν αγώνα να έρθουμε;”.

Έτσι μάς είπε ο κ. Νικολακόπουλος ότι μπορεί ένας τέτοιος αγώνας να γίνει πραγματικότητα και μάς έκανε την πρόταση. Και είπαμε ”γιατί όχι;”, αφού έχουμε στο πλευρό μας τόσο σημαντικούς φορείς και είναι η καταγωγή της οικογένειάς μου από εδώ. Το μίτινγκ το αγκάλιασε το παρεάκι του επί κοντώ. Θα πάρουν μέρος 13 αθλητές. Οι τέσσερις είμαστε Έλληνες. Θα γίνει μια μεγάλη γιορτή αυτή η διοργάνωση. Θα παίζει συνέχεια μουσική, θα έχουμε dj, όπως και τον εκφωνητή του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρη Κελεπούρη και φυσικά πολλά πυροτεχνήματα στο τέλος. Πιστεύω ότι θα μάς δώσει πολύ ωραίες εικόνες το μίτινγκ”.

Στον Fly Olympia εκτός από τον τέταρτο Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Εμμανουήλ Καραλή (ατομικό ρεκόρ 5,80μ.) θα λάβουν μέρος δύο αδέρφια από τη Γαλλία, ο Τίμπο και ο Ματιέ Κολέ που έχουν ατομικά ρεκόρ 5,82μ. και 5,63μ., αντίστοιχα. Θα αγωνιστεί επίσης ο Νορβηγός, Πολ Χάγκεν Λίλεφος (5.85μ., εθνικό ρεκόρ), ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ (5,87μ.), ο Πολωνός παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (5,93μ.), ο Βρετανός Χάρι Κόπελ (5,80μ. εθνικό ρεκόρ).

Στο μίτινγκ του Μανόλο, θα λάβουν μέρος και οι Αμερικανοί Άντριου Ίρβιν (5,88μ.) και Νέιτ Ρίτσαρντ (5,75μ.), όπως και ο Σλοβένος χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης του 2016, Ρόμπερτ Ρενέρ (5,70μ.). Η τριάδα των Ελλήνων που θα πλαισιώσει τον Καραλή αποτελείται από τους: Γιάννη Ρίζο (5,50μ.), Πέτρο Χατζίου (5,55μ.), Αντώνη Σάντα (5,35μ).

Ο Εμμανουήλ Καραλής πρόσθεσε ότι αν κάποιος από τους φίλους του αθλητές θέλει να επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους και δεύτερη φορά μετά την πρώτη ξενάγηση, θα μπορέσει να το κάνει το πρωί πριν από τον αγώνα: “Θα έχουμε και τότε διαθέσιμο ξεναγό. Να πω επίσης ότι έχει ενημερωθεί ο κόσμος για το event, όπως και τα σχολεία της περιοχής. Είναι και τουριστική περίοδος, βοηθάει και το τριήμερο”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος