FOLLOW US: facebook twitter

e-ΕΦΚΑ: ψηφιακή σύνταξη από τον Ιούνιο μόνο για νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης

Ημερομηνία: 11-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μέσα στην μεγάλη Εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες από τον e-ΕΦΚΑ για την έκδοση της ψηφιακής σύνταξης ώστε τον Ιούνιο να «είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει η εφαρμογή της» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως είπε από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες για την ψηφιακή σύνταξη ώστε τον Ιούνιο να εκδοθούν οι πρώτες συντάξεις.

Είναι ενδεικτικό ότι το μεγαλύτερο μέρος από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες αποτελούν οι μη εκδοθείσες συντάξεις, κάτι που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της αξιολόγησης από τους θεσμούς. Από τη 1η Ιουνίου, το 34,37% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, μέσα σε λίγες ημέρες. Έναν χρόνο μετά, έως την 1η Ιουνίου του 2021, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση, το ποσοστό των συντάξεων που θα εκδίδεται ψηφιακά θα ανέρχεται περίπου στο 90% με ένα κλικ όπως επισημαίνουν.

Η καθιέρωση της ψηφιακής σύνταξης θα αφορά μόνο τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης και σταδιακά οι δημόσιοι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ θα επικεντρωθούν στην έκδοση μόνο των παλιών συντάξεων.

Πηγή: Dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος