FOLLOW US: facebook twitter

E. Σαλτάρη: «Πράσινο φως» για περιβαλλοντικά-αναπτυξιακά έργα στον Καϊάφα

Ημερομηνία: 06-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

saltari

Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τον σχεδιασμό και την ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΠΑνΕΚ και ΕΠΠΕΡΑΑ) έργων και παρεμβάσεων για την προστασία αλλά και ανάδειξη του μοναδικού οικοσυστήματος της χαρακτηρισμένης ως natura περιοχής του Καϊάφα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτό αποτελεί μια σπουδαιότατη εξέλιξη την οποία διεκδικούμε όλα τα τελευταία χρόνια ώστε να πάψει η εγκατάλειψη και η μη ορθή αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και συνολικά του νομού Ηλείας.

Τα έργα περιβαλλοντικής προστασίας και ανάδειξης της περιοχής θα αφορούν αρχικά τον καθαρισμό της Λίμνης, την αποκατάσταση του Σπηλαίου, την ανακαίνιση της γέφυρας, τις υποδομές για ύδρευση, ηλεκτροδότηση, αποχέτευση, βιολογικό καθαρισμό κ.λπ.  και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν έργα για την αποκατάσταση  των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων που υποστηρίζουν την ιαματική πηγή.

Η βουλευτής παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη αλλά και θα διεκδικήσει την επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών. Η ενεργής στήριξη των πολιτών και ενημέρωση αυτών είναι επίσης σημαντικότατοι παράγοντες ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος