FOLLOW US: facebook twitter

E. Κοτζάς: «Η αυθεντική Φλόγα της Ολυμπίας ας φωτίσει τους ΧΧΧΙ Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ημερομηνία: 05-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

kotzas-vikeliosΜήνυμα του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο

Με αφορμή την επίσημη έναρξη των ΧΧΧΙ Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Ευθύμιος Κοτζάς απέστειλε στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κο Carlos Nuzman ευχετήρια επιστολή.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχηθώ προσωπικά σε εσάς, στους συμμετέχοντες αθλητές αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την μέγιστη επιτυχία στους ΧΧΧΙ Ολυμπιακούς Αγώνες που έχετε την τιμή και την ευθύνη να διοργανώνετε στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα, λίκνο των Αγώνων και θεματοφύλακας των αξιών και των ιδανικών του Ολυμπιακού πνεύματος αποτελεί την αφετηρία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα στην τελετή έναρξης των αγώνων οι αξίες αυτές ζωντανεύουν και πάλι.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η Ολυμπία έδωσε και πάλι την αυθεντική Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Φλόγα αυτή που θα ανάψει στον βωμό του σταδίου θα μεταλαμπαδεύει σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και θεατές τις  πανανθρώπινες αξίες του Πολιτισμού μας, όπως το «ευ αγωνίζεσθαι» και η εκεχειρία κατά την διάρκεια των αγώνων.

Επίσης, με την ευκαιρία αυτή κάνουμε έκκληση για την καθιέρωση μιας σύγχρονης παγκόσμιας εκεχειρίας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το πρότυπο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας των αρχαίων.

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ας αποτελέσει την απαρχή ενός κοινού οραματισμού για τους ανθρώπους και ειδικά τους νέους  όλου του κόσμου, ενός οράματος και στόχου να ζήσουν σε ένα κόσμο δημιουργικό και πάνω από όλα ανθρώπινο. Έναν κόσμο που θα γιορτάζει με τις αξίες και δεν θα τις εμπορεύεται.

Καλή επιτυχία στην πόλη του  Ρίο ντε Τζανέιρο.

Καλή επιτυχία στους ΧΧΧΙ Ολυμπιακούς Αγώνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος