FOLLOW US: facebook twitter

Eφορία: Μπλόκο στην επιστροφή φόρου για απλήρωτες κλήσεις

Ημερομηνία: 03-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες φορολογουμένους οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκαν την Εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Χωρίς να έχουν καμία φορολογική εκκρεμότητα, διαπίστωσαν ότι ο ΑΦΜ τους είχε «κλειδώσει», με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει η επιστροφή του φόρου.

Το ίδιο συνέβη και σε όσους ζήτησαν να λάβουν φορολογική ενημερότητα. Ηταν αδύνατον. Τι έχει συμβεί; Οι δήμοι, μέσω της Εφορίας, έχουν δεσμεύσει τους ΑΦΜ των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές κυρίως από απλήρωτες κλήσεις ή ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης και δημοτικά τέλη.  Μάλιστα, πολλοί πληροφορήθηκαν από τον υπάλληλο της ΔΟΥ ότι χρωστούν στον δήμο, καθώς δεν είχαν λάβει ποτέ κάποια ειδοποίηση.

Παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οφειλέτες πριν ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δεν λείπουν τα φαινόμενα – συνήθως λόγω αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας – όπου τα ραβασάκια δεν φτάνουν στον προορισμό τους.

Ετσι, οι φορολογούμενοι πληροφορούνται κατόπιν εορτής ότι ο ΑΦΜ τους έχει μπλοκάρει για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και την επιστροφή φόρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος