FOLLOW US: facebook twitter

Δυσαρέσκεια για μέτρα της κυβέρνησης από τον κλάδο της εστίασης

Ημερομηνία: 06-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η επιλογή του πρωθυπουργού να συναντηθεί με επιλεγμένους εστιάτορες, παρακάμπτοντας την θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων που καταλογίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη «επικοινωνιακή διαχείριση ενός προβλήματος που έχει προκληθεί από την έλλειψη αποτελεσματικής στήριξης του κλάδου μέσα στην πανδημία».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για το επόμενο διάστημα που περιλαμβάνει:

  • Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για τα καταστήματα και τον Μάρτιο
  • Μηδενικό μισθολογικό καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα εξακολουθούν να αποζημιώνονται από την πολιτεία.
  • Διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Επέκταση και στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί θα λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο ως και το Δεκέμβριο.
  • Το κράτος θα καλύψει πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την περασμένη άνοιξη.

Τα μέτρα όμως, «δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου, ενδεχομένως ικανοποιούν τους παρευρεθέντες στη συνάντηση» αναφέρει η ΠΟΕΣΕ και προσθέτει πως η απάντηση του κλάδου θα δοθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην κινητοποίηση «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.


Στη συζήτηση με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο Chef και ιδιοκτήτης επιχείρησης στον Πειραιά, Λευτέρης Λαζάρου, ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Πετρούπολη, Μακρής Παύλος, ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Λάρισα, Μπρέλλας Κώστας, ο ιδιοκτήτης επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, Μητράκος Γιώργος, ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην ‘Ανω Γλυφάδα, Καραΐνδρος Αθανάσιος, η ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Μοσχάτο, Οικονόμου Κυριακή, ο ιδιοκτήτης επιχειρήσεων εστίασης στο Παλαιό Φάληρο, Βουλγαράκης Ιωάννης και η ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στο Μοσχάτο, Καβαλέρου Καλλιόπη.

Παρών στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ‘Ακης Σκέρτσος.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος